Arbeiderpartiet i krise

Pluto

Medlem
Og så er det kommet en ny og hyggelig partimåling, men ikke for AP:

Måling: Historisk dårlig resultat for Ap i partimåling

Ap har mistet en tredel av velgerne sine, ifølge en partimåling fra Norfakta. Partiet går fra 37,8 prosent i januar i fjor til 24,2 i januar i år.

Høyre er den store vinneren på partimålingen som er utført for Nationen og Klassekampen 2. og 3. januar.
 

Pluto

Medlem
Ny kommentar på Resett.no:

Hadias plan

Det blir stadig tydeligere gjennom de avsløringene spesielt VG kommer med at Hadia Tajik har hatt en veldig sentral rolle i å oppmuntre de kvinnelige varslerne i saken mot Trond Giske. Trolig er det også Tajik og hennes støttespillere som har foret DN med saken i utgangspunktet. DN har villig latt seg bruke, uten at det i seg selv er noe nytt i norsk presse.
 

Pluto

Medlem
Giske kan bli presset ut av prestisjeverv

Hvis Trond Giske tvinges til å gå av som nestleder i Arbeiderpartiet, kan også den viktige posisjonen som finanspolitisk talsperson ryke.

– Det er både uaktuelt og utenkelig at Giske får lede finansfraksjonen hvis han må gå av som nestleder fordi han har sextrakassert kvinner i partiet. Det er en av de mest fremskutte posisjonene i Arbeiderpartiet og det at han var nestleder, ble brukt som hovedargument da partileder Jonas Gahr Støre bestemte at Giske skulle få den jobben, og ikke Marianne Marthinsen, sier en sentral kilde i Ap.
 

Pluto

Medlem
Kommentar av Shurika Hansen:

Venstresidens hykleri

Jakten på Giske, Arbeiderpartiets offentlige ydmykelser, Skei Grande-avsløringen og dramaet som utspiller seg rett foran øynene våre rundt det, har delt mitt nettverk og bekjente ytterligere.

I en ekte venstresidestil blir nå kollektivistiske tanker og handlingsmåter synlige, mens gruppementalitet gir blankofullmakt for skittkasting mot motparten, stigmatisering og generalisering. Moralisering og angrep i flokk virker å være venstresidens kjennetegn.
 

1948

Nytt medlem
Rykter om planene om dolkingen av Giske for å hindre at han får lederverv har versert i mange år.
 

Pluto

Medlem
Kommentar på Resett.no av Roy Vega:

Sosialismen er død, så hvor lenge lever Arbeiderpartiet?

På vår klode har sosialistisk/kommunistisk ideologi alltid – og uten unntak – avlet frem elitekulturer, der noen få skikkelser på toppen har bestemt det meste. Rundt de få har så parti, statsapparat, fagforeninger og medier alltid vokst sammen til en maktblokk. Roter det seg til helt på toppen i et slikt system, vil det sjelden sitte noen klare til å overta umiddelbart, med mindre det hele var arrangert i det politiske teatret som sosialismen også representerer til fulle.

Sosialistisk tradisjon har aldri gitt rom for dynamikk på toppen. Derfor blir vi inntil kjedsommelighet sittende og se og se på en Støre som skal «rydde opp», etter hvert i et så fordummende modus at det alene bare illustrerer hovedpoenget: Ideologien blender og blokkerer for mangt og mye, fortsatt i 2018. Det hele ser ut til å ende som eurokommunismen: En konstruerer myk-versjon som skal selges ut, men blir for synlig, stiv og rar og slår så sprekker – med fare for et politisk og ideologisk Titanic i fortsettelsen.

(les mer ved å klikke på lenken)
 

Pluto

Medlem
Rita Karlsen fra HRS kommenterer:

Maktkamper

Å hevde at Giske-saken ikke er en maktkamp er meningsløst. Politikk er maktkamper, det er politikkens vesen. Giske tapte fordi han ble fratatt tilliten. Tilliten måtte partiledelsen tildele varslerne.
 

JanR

Medlem
Kommentar fra Pål Steigan på hans blogg:

Arbeiderpartiets sjøldestruksjon

Så måtte Trond Giske kaste inn håndkleet. Det var jo ikke særlig overrakende, slik denne saka har utviklet seg. Men det betyr langt fra at Arbeiderpartiet har løst noen av sine grunnleggende problemer. Giske-saka har bare forsterket dem. Arbeiderpartiet har prestert det nærmest utrolige å gå fra 37% i meningsmålingene ved forrige årsskifte til 24% i januar 2018. Partiet klarte aldri å stå fram med noe klart alternativ i valgkampen og presterte å tape et løp som i forkant så ut som en rein parademarsj.
 

JanR

Medlem
Sitatet nederst her, er kanskje "dagens vits" fra Kolberg?

Kolberg fikk ingen varsler i løpet av åtte år som partisekretær

Martin Kolberg, partisekretær i Arbeiderpartiet fra 2001 til 2009, sier at partiet ikke fikk noen varsler fra noen i de årene han var partisekretær.

Han mener det er feil å si at det er en generell ukultur i Arbeiderpartiet.

– Nei, det som preger Arbeiderpartiet er i hovedsak åpenhet, tillit og respekt for hverandre, sa Martin Kolberg på NRKs Politisk kvarter tirsdag.
 

Pluto

Medlem
Særdeles hyggelig utvikling! Arbeiderpartiet får bare 20,1 prosent oppslutning på NRKs partibarometer for januar.

Krise-måling for Støre og Tajik: Ap ville gjort sitt dårligste valg på 94 år

Arbeiderpartiet faller dramatisk på NRKs partibarometer for januar. Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik leder nå et parti med rekordlave 20,1 prosent oppslutning i folket.

Det er en tilbakegang på 5,7 prosentpoeng fra NRKs forrige måling i desember, og ned 7,3 fra valgresultatet i september - som var Aps nest verste i moderne tid. Om dagens måling var et valgresultat ville det vært Aps dårligste valg siden 1924.
 

JanR

Medlem
NRKs Lars Nehru Sand:

Januarmålingen: Arbeiderpartiet kollapser

Ap-velgerne sier det samme til Ap som Støre har sagt til Giske.

Arbeiderpartiet er i fritt fall til et krisenivå på denne enkeltmålingen. Velgerne vender ryggen til Støres parti. Flesteparten setter seg på gjerdet. Mange går til Høyre. Noen til andre parti.
 

Pluto

Medlem
AP-sirkuset blir morsommere og morsommere fra dag til dag!

Kilder til VG: Støre forsvarte varslere – ble skjelt ut av Stenseng i Ap-møte

I et lukket sentralstyremøte gikk partisekretær Kjersti Stenseng til frontalangrep på Jonas Gahr Støre, ifølge VGs kilder.

Bakgrunnen for det eksplosive oppgjøret var at partileder Støre i et intervju med Dagens Næringsliv hadde gitt full støtte til Metoo-kampanjen og fastslått at det skal være trygt å varsle om seksuell trakassering i Ap.

Også lederen i Aps kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, tok ordet og kom med tilsvarende kritikk av Støre som Stenseng. Deretter fikk partisekretær Stenseng støtte fra et tredje medlem av sentralstyret, Trond Giske, som på dette tidspunktet fortsatt var nestleder.

Både Huitfeldt og Stenseng er regnet for å være nære allierte av Giske.
 

Pluto

Medlem
– Arbeidarpartiet har bæsja på leggen

Tidlegare Virke-direktør til angrep på Huitfeldt (Ap) for å mistenkeleggjere varslarar. Blogga om eigne opplevingar som AUF-medlem.

Med sterke ord går tidlegare direktør for reiseliv i Hovudorganisasjonen Virke, Hilde Charlotte Solheim, til angrep på leiaren i kvinnenettverket i Arbeidarpartiet, Anniken Huitfeldt, etter varslingssakene i partiet.

– Den største katastrofen dei siste vekene er koplinga mellom maktkamp og varsling. Den har du stått midt oppi Anniken, seier ho.

Vart skjenka sprit som 16-årig AUF-ar

«Som 16-årig AUF-er ble jeg skjenket sprit og forsøkt sjekket opp av voksne menn på politiske møter. Det er bare flaks og uflaks som bestemmer hvem som er blitt ofre for ukulturen som har tillatt voksne menn i politikken å jakte på unge jenter helt fram til nå» skriv Solheim på sin blogg om ein ukultur i Arbeidarpartiet for fleire år sidan.
 

Pluto

Medlem
Velgerflukten fra AP blir bedre og bedre :)

SJOKKMÅLING FOR AP I ÅRETS FØRSTE TV 2-GALLUP:

Kun én gang siden 1964 har Ap hatt lavere oppslutning

Arbeiderpartiet får under 20 prosents oppslutning på årets første TV 2-gallup.

Velgerne straffer Arbeiderpartiet hardt etter striden Trond Giske. Januarmålingen Kantar TNS har laget for TV 2 gir partiet en oppslutning på bare 19,4 prosent.

– Det er et fryktelig dårlig tall for Arbeiderpartiet, sier nestleder Hadia Tajik (Ap) til TV 2.
 
Sist redigert:

Pluto

Medlem
Og så har det i kveld kommet en ny utvikling relatert til føljetongen om Arbeiderpartiet i krise:

Amundsen sier opp som sekretariatsleder for Ap på Stortinget

Hans Kristian Amundsen sier opp etter «fastlåst situasjon» mellom han og partisekretær Kjersti Stenseng.

Amundsen skal ha varslet Jonas Gahr Støre om at han sier opp sin stilling som leder av Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget.

– Jeg er takknemlig for å ha fått jobbe med sentrale spørsmål i Arbeiderpartiet siden 2011, først i regjering og de siste fire årene på Stortinget. Nå slutter jeg for å bidra til at partiet kan legge strid bak seg og samles om de viktige politiske oppgavene som venter, sier Amundsen i en pressemelding søndag kveld.
 

Pluto

Medlem
Krisemøtene i gang i Ap - hegnar.no

Ap-toppene er samlet på Gardermoen for å drøfte håndteringen av Giske-saken og øvrige varsler om trakassering. Konfliktene står i kø under mandagens krisemøter.

En nestleders avgang, sentrale skikkelser som ikke er på talefot og et parti i opprivende konflikt om håndteringen av varslersakene. Når Ap-leder Jonas Gahr Støre etter lunsj går på talerstolen foran det ekstraordinære landsstyremøtet kan talen bli blant de viktigste han noensinne har holdt i partisammenheng.
 
Top