ASIA Asia

Aksjetips

Administrator
På Asia-tråden kan man diskutere utviklingen på de asiatiske børsene generelt, samt andre relaterte emner av generell betydning for børsutviklingen.
 

Aksjetips

Administrator

Aksjetips

Administrator
Trump truer Kina med toll på 1.600 milliarder: – Utpressing

USAs president Donald Trump truer Kina med å innføre en ny toll på kinesiske varer til en verdi av rundt 1.600 milliarder kroner. Det sender asiatiske aksjemarkeder rett ned. Natt til tirsdag kom ytterligere en forverring i handelsrelasjonen mellom verdens to største økonomier.

USAs president Donald Trump truer nå med å trappe opp straffetollen til å omfatte 10 prosent toll på kinesiske importvarer tilsvarende en verdi på 200 milliarder dollar, eller 1.600 milliarder kroner.

– Om Kina øker sine toller enda en gang, vil vi møte det med å innføre ytterligere toll på varer til en verdi av 200 milliarder dollar, sier Trump i en pressemelding mandag.
 

Aksjetips

Administrator

I Japan faller Nikkei 1,98 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 1,61 prosent. Shanghai Composite i Kina svekkes 0,95 prosent, og CSI 300-indeksen faller 1,17 prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 2,84 prosent.

Handelskrigen eskalerer
Under helgens G7-møte uttalte USAs president Donald Trump ifølge NTB blant annet at han angrer på at han ikke har hevet tollsatsen på kinesiske varer mer.

Uttalelsene kommer få dager etter at Trump meldte at han ville øke eksisterende og planlagte tollsatser på kinesiske varer. Kina varslet om det samme fredag, og vil innføre ny toll på amerikanske varer til en verdi av 75 milliarder dollar.
 
Top