BANK Bank og finans

Aksjetips

Administrator
– Dette var ventet. Det var like greit å gjøre det nå. Det var opplagt at renten skulle ned, sier sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets til Finansavisen.

– Og med det ekstra tiltaket i går, tror jeg Norges Bank tenkte at her er det ikke noe vits i å vente, når dette kan bidra til å betrygge næringslivet.
 

Aksjetips

Administrator
Renten lå på 1,0 prosent før kuttet. Vanligvis kutter banken renten i varsomme steg på 0,25 prosentpoeng, og dermed er dette kuttet tre ganger så stort som et «vanlig» rentekutt.

«Siden Norges Bank satte ned styringsrenten i forrige uke, har situasjonen i norsk økonomi forverret seg ytterligere», skriver Norges Bank.
 

Aksjetips

Administrator
– Vi er i en helt spesiell markedssituasjon med coronakrise og valutakursuro, som skaper en svært krevende økonomisk situasjon for landet. I den situasjonen er bankene en del av løsningen, sier Finans Norge-direktør Tom Staavi til E24.
 

Aksjetips

Administrator
Det kommer frem på en pressekonferanse i Norges Bank torsdag. For 15 år siden satte Tangen opp det europeiske investeringsfondet AKO Capital, som forvalter rundt 180 milliarder kroner fra sin base i London.
 

Aksjetips

Administrator
Den 54-år gamle milliardæren Nicolai Tangen fra Kristiansand er utnevnt som ny sjef for Norges pengebinge, Oljefondet. Tangen skal forvalte Norges oljeformue, som nå er på rundt 10.000 milliarder kroner, og tar over i begynnelsen av september.
 

Aksjetips

Administrator
Finansdepartementet venter nå at at aktiviteten i Fastlands-Norge utenom offentlig forvaltning vil falle med 15–20 prosent den nærmeste tiden, grunnet strenge tiltak mot virusspredning i mange land.
 

Aksjetips

Administrator
Politikerne kappes om å innføre tiltak som legger privat næringsliv i grus, sannsynligvis permanent, mens offentlige virksomheter er i hjemmekontor med full lønn. Hva skal finansiere fremtidig skole, helse, eldreomsorg, trygder og annen offentlig virksomhet når vi har avviklet mesteparten av kompetansekrevende privat virksomhet?
 

Aksjetips

Administrator
Etter at Norge stengte ned for å minske spredning av Covid-19, har nordmenn redusert bruk av bankkort markant. Vi handlet ikke like ofte som før, men for mer penger av gangen. Over halvparten av alle betalinger i mars foregikk kontaktløst.
 
Top