Brukertips

Status
Ikke åpen for ytterligere svar.

Aksjetips

Administrator
I denne tråden vil Aksjetips.no presentere en del tips for effektiv bruk av forumet og dets funksjonalitet.

Først noen generelle regler for debattene
Brukerne av forumet har ikke tillatelse til å legge inn reklame. Det er ikke tillatt med ubegrunnet haussing eller baissing av aksjer, begrunn dine standpunkter og vær spesifikk på hvorfor du er positiv eller negativ til en aksje. Vær hyggelig i diskusjonene, diskuter sak, ikke person. Vi er her for å hjelpe hverandre. Usaklige personangrep er ikke tillatt.

Forsøk å unngå å skrive hva andre debattanter mener, da din oppfatning om dette kan bygge på feiltolkninger og misforståelser, og det du skriver kan da føre til uoverensstemmelser med den som ikke kjenner seg igjen i dine påstander. Legg i stedet vekt på å skrive hva du mener om aksjen, selskapet eller saken, og hvorfor du mener dette.

Eksempel
Debattant A: «Jeg mener at det er verdt å se nærmere på selskap X, fordi selskapets prosjekt Y har potensial til å løfte selskapets inntjening».

Eksempel på uønsket respons:
Debattant B: «Debattant A mener at prosjekt Y vil føre til gull og grønne skoger for selskapet og aksjonærene, han er helt på bærtur!»

Eksempel på ok respons:
Debattant B: «Jeg er enig i at prosjekt Y er positivt for selskapet, men mener samtidig at den positive virkningen allerede er priset inn i aksjen i og med at prosjektet har vært omtalt og kjent i lang tid».
 
Sitering av innlegg
Det er enkelt å sitere innlegg ved å markere den teksten du ønsker å sitere, og så klikke på «Siter». Det er også mulig med multisitering, altså at du henter flere sitater fra ett eller flere innlegg. Knappen «Sett inn sitater» kommer da frem nede til venstre under innlegget du er i ferd med å skrive. Vennligst avgrens teksten du siterer til det du faktisk ønsker å kommentere, ikke lim inn hele innlegget.

Eksempel på sitering ved posting av innlegg
Brukerne av forumet har ikke tillatelse til å legge inn reklame.

Ok, dette må vi respektere.

Vi er her for å hjelpe hverandre.

Jeg sier meg helt enig.
 
Klipp fra andre medier
Det skal alltid opplyses om kilde for innhold som limes inn eller gjengis på annen måte. Det er ikke tillatt å lime inn hele artikler fra andre nettsteder, da dette regnes som stofftyveri fra den eller de som har produsert og eier innholdet. Begrens siteringen til ett eller noen få korte sitater. Som oftest vil det være mer hensiktsmessig å bare legge inn en lenke til eksternt innhold (se nedenfor) og en kort beskrivelsen av hva saken gjelder, slik at de av forumets brukere som fatter interesse for saken, kan følge lenken. Innhold fra selskapenes børsmeldinger og pressemeldinger kan gjengis i sin helhet, men like fullt vil det som regel også for disse, være mer hensiktsmessig å bare legge inn en lenke til meldingen, eller alternativt til en medieomtale av saken. Benytt gjerne «Spoiler» fra verktøymenyen, for å legge supplerende tekst bak en «Led mer»-knapp.

Lenker
Ved henvisning til artikler og annet innhold på nettet, er det enkelt å lenke til dette ved ganske enkelt å lime inn URL-adressen til innholdet. Aksjetips.no vil da automatisk hente en overskrift fra nettstedet og opprette en lenke.

Eksempel
Du skriver eller limer inn denne adressen (uten mellomrom):
https:// www. euronext.com/nb/markets/oslo

Forumet vil da automatisk opprette en lenke, med overskrift hentet fra nettadressen det lenkes til:

Hvis du ønsker å ha mer styring med lenketeksten, kan du i stedet klikke på symbolet for «Sett inn lenke», for så å skrive eller lime inn URL og den lenketeksten du ønsker at skal vises, for eksempel «Euronext Oslo». Da vil lenken bli presentert slik:

Euronext Oslo
 
Bilder
Det er enkelt å legge inn bilder til aksjegrafer og annet som er lagret på andre servere. Klikk på symbolet for «Sett inn bilde» og skriv eller lim inn adressen til bildet.

Eksempel:
logo.png
 
Fjerning av kladd
Har du begynt å skrive et innlegg og benyttet forhåndsvisning for dette, for så å ha ombestemt deg til ikke å ville poste innlegget likevel, kan det skje at kladden vil fortsette med å ligge i feltet for posting av nytt innlegg, hver gang du vender tilbake til tråden. For endelig å fjerne kladden, klikk på symbolet for «Utkast» (disketten), og så på «Slett utkast». Trykker du så på oppdater for nettsiden, vil kladden være borte.
 
Se alle oppdaterte tråder
Klikk på den blå knappen «Nye innlegg» for å se trådene hvor det sist er postet innlegg. Knappen finnes oppe til høyre på forumforsiden. Det anbefales at du som innlogget bruker, også sjekker ut menypunkt som «Nye innlegg» og «Merk forumet som lest». Etter at forumet er merket som lest, vil bare tråder hvor det deretter er kommet nye innlegg, være merket med fet overskrift.

Gå til siste innlegg på en tråd
Hvordan du kan gå til første eller siste innlegg på en tråd, varierer etter hvor på forumet du befinner deg. For å gå fra forumoversikten og til siste innlegg på en tråd, klikk på klokkeslett eller dato for innlegget, eksempelvis i oversikten for sektor Energi. Klikker du i stedet på trådens overskrift, kommer du til trådens begynnelse. Det samme gjelder for menypunktet «Hva er nytt» og oversiktene «Hva er nytt» og «Nye innlegg».

Søketips
Ved søk på børssymbol kortere enn 4 tegn, legg til en A for Aksjetips etter børssymbolet, eller velg Avansert søk og søk tagg (for børstickeren).

Dato og klokkeslett
For å se både dato og klokkeslett for posting av eldre innlegg, hold musepekeren over tidsangivelsen øverst til venstre i innlegget.
 
Ny funksjonalitet er lagt til på aksjetips.no
For innloggede brukere er det nå mulig å bokmerke innlegg, samt å knytte egendefinerte beskjeder og emneord til disse bokmerkene. Ved posting av lenker til nyhetsartikler, vil artiklene nå forhåndsvises med mer informasjon enn tidligere.
 
Status
Ikke åpen for ytterligere svar.
Back
Top