DSRT Desert Control AS

Aksjetips

Administrator
Desert Control AS (DSRT) er et klimateknologiselskap spesialisert på å gjenvinne forringet jord og gjøre ørkensand om til fruktbar mark. Det patenterte produktet LNC (Liquid Natural Clay), er en flytende leire som gjør at sand og utmagret jord får evne til å holde på vann og næringsstoffer. LNC øker på denne måten avlinger, og forbruk av vann og gjødsel reduseres med opptil 50 prosent. (Kilde: Desert Control AS).

Hjemmeside: Press | Desert Control
 
Pressemelding fra Euronext:

Desert Control noteres på Euronext Growth Oslo

Hentet NOK 205 millioner – markedsverdi på NOK 476 millioner

Oslo – 14. april 2021 – Euronext gratulerer Desert Control med noteringen på Euronext Growth Oslo i dag (ticker: DSRT).

Desert Control er et klimateknologiselskap spesialisert på å gjenvinne forringet jord og gjøre ørkensand om til fruktbar mark.

Selskapet har nylig hentet 200 millioner kroner gjennom utstedelse av nye aksjer, og 5,5 millioner kroner gjennom nedsalg av allerede utstedte aksjer. Emisjonen vakte stor interesse fra norske og internasjonale investorer med fokus på ESG, bærekraft og grønn innovasjon. Kapitalinnhentingen skal finansiere selskapets vekstplan med kommersiell utrulling i De Forente Arabiske Emirater og deretter det vestlige USA.

Emisjonskursen på 11,69 kroner gir de utestående aksjene i selskapet en markedsverdi på 475 millioner kroner ved børsnoteringen.

– Det er enorme vekstmuligheter i et marked som vokser voldsomt. Årlig forfaller 12 millioner hektar dyrkbare landområder til ørken og ødemark – det er 2000 fotballbaner i timen. Vi skal skape en lønnsom milliardbusiness og bidra til å løse store globale utfordringer, sier Ole Kristian Sivertsen, administrerende direktør i Desert Control.
 
Back
Top