EQNR Equinor ASA

Aksjetips

Administrator
Venter resultathopp i milliardklassen for Statoil

Forventningene er skrudd et hakk høyere før børslokomotivet Statoil legger frem fasit for fjerde kvartal.

Analytikerne venter at Statoil vil levere et justert resultat etter skatt på 1.285 millioner dollar i fjerde kvartal, viser ferske konsensusestimater innhentet av selskapet. Dette vil i så fall være en oppgang fra minus 40 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

Det justerte resultatet før skatt estimeres til 3.756 millioner dollar, mot 1.664 millioner i forfjor.
 

Aksjetips

Administrator
Sterkere fra Statoil

Statoil mer enn dobler det justerte resultatet i fjerde kvartal, og leverer dermed sterkere tall enn ventet.

Selskapets justerte resultat før skatt (adjusted ebit) er på 3,96 milliarder dollar i kvartalet, mot 1,66 milliarder dollar i samme periode året før. På forhånd hadde analytikerne ventet et justert resultat før skatt på 3,76 milliarder dollar, ifølge tall som Statoil selv har samlet inn.
 

Aksjetips

Administrator

Statoil melder om et resultat etter skatt på 2.575 millioner dollar i 4. kvartal 2017, mot minus 2.785 millioner dollar i samme periode året før. Ifølge Reuters var det ventet et resultat på 1.246 millioner dollar.
 

Aksjetips

Administrator
Knallstart for Statoils vindpark

Statoils britiske havvindpark Dudgeon har hatt en kjempestart. Men Statoil tror ikke de knallsterke resultatene fortsetter.

– Det har vært veldig høy oppetid, sier Irene Rummelhoff, direktør for Statoils enhet for nye energiløsninger.
 

Aksjetips

Administrator

Men oljegiganten klarte likevel ikke å nå helt opp til analytikernes forventninger.

Statoil melder om et resultat etter skatt på 1.285 millioner dollar i 1. kvartal 2018, tilsvarende omtrent 10,17 milliarder kroner, mot 1.064 millioner dollar i samme periode året før.
 

Aksjetips

Administrator
Statoil kan få fire milliarder i skattesmell

Statoil leverte onsdag kvartalstall som var dårligere enn forventet. Nå kan norske myndigheter komme til å sende en skatteregning på flere milliarder.

Statoil ble i slutten av februar varslet av norske myndigheter om en endring i ligningen til selskapet som kan føre til en skattregning på cirka 500 millioner dollar, eller om lag 4 milliarder kroner.
 

Aksjetips

Administrator

Arbeiderpartiet og Senterpartiet får bare støtte fra Rødt når Stortinget torsdag behandler forslaget om å utsette Statoils navnebytte til Equinor.
 

Aksjetips

Administrator
Børsmelding:

14.05.2018, 07:43:44
Statoil ASA: Navnendring forventes å bli godkjent 15. mai 2018 - forventet implementering og ny ticker fra 16. mai 2018 på Oslo Børs

Den 15. mai 2018 skal generalforsamlingen i Statoil (OSE: STL, NYSE: STO) stemme over styrets forslag om å endre navn på selskapet, fra Statoil ASA til Equinor ASA.

Selskapet forventer å implementere navneendringen fra og med 16. mai 2018, noe som innebærer at 15. mai 2018 forventes å bli den siste dagen med handel på Oslo Børs under ticker "STL". Fra og med 16. mai 2018 er selskapets aksjer forventet å bli handlet på Oslo Børs under den nye tickeren "EQNR".

Selskapet vil annonsere resultatet av stemmegivningen etter generalforsamlingen den 15. mai 2018, og det forventes at implementeringen av navneendringen blir annonsert før kl. 09:00 (norsk tid) den 16.mai 2018.

Navneendringen og etterfølgende implementering og endring av ticker på Oslo Børs er betinget av generalforsamlingens godkjenning av navneendringen og formell registrering i Foretaksregisteret. Basert på uttalelser om støtte til navneendringen fra selskapets majoritetseier, forventer selskapet at generalforsamlingen godkjenner forslaget om å endre selskapets navn til Equinor ASA.

Gitt generalforsamligens godkjennelse av navneendringen og etterfølgende implementering, forventes det at den nye tickeren "EQNR" også implementeres for selskapets American Deposit Rights (ADRs) som handles på New York Stock Exchange (NYSE). Den endelige datoen for endring av ticker på NYSE vil annonseres separat, dog skal implementering på NYSE finne sted tidligst den 17.mai 2018.
 

Aksjetips

Administrator
Så er det endelig vedtatt at Statoil ASA skal bytte navn til Equinor ASA. Børsmelding:

15.05.2018, 11:49:22
Nytt navn og ny ticker fra og med 16.05.2018

Statoil ASA endrer selskapet navn til Equinor ASA. Det vises til melding fra selskapet 14.05.2018.

I forbindelse med navneendringen vil Statoil ASA noteres med følgende detaljer fra og med 16.05.2018:

Nytt navn: Equinor ASA
Ny ticker: EQNR

Følgende obligasjonslån vil endre navn på låntaker fra Statoil ASA til Equinor ASA fra og med 16.05.2018. Ticker vil også bli endret for følgende obligasjonslån:

Gammel ticker Ny ticker
STL01 EQNR01
STL02 EQNR02

ISIN og Instrument ID er uforandret.

*Mrk: Eventuelle overnattende ordre vil bli slettet av Oslo Børs etter kl. 16:45
 

Aksjetips

Administrator

Riggselskapet COSL gikk til sak for å få erstatning for tapet etter at Statoil sa opp kontrakten for riggen «COSL Innovator». Tirsdag kom dommen. Ifølge dn.no er Statoil dømt til å betale store deler av leien for den resterende leieperioden til COSL.
 

Aksjetips

Administrator

Statoil skifter offisielt navn til Equinor etter godkjennelse fra selskapets generalforsamling. Tirsdag var Statoils siste generalforsamling.

Siden opprettelsen i 1972 har Statoil vært en del av navnet til Norges største oljeselskap. Men nå er Equinor-navnet trommet igjennom.
 

Pluto

Medlem
NRK med Fake News om utslipp fra Johan Castberg

NRK presterer å påstå at det vil bli store utslipp fra Johan Castberg-oljefeltet, og at disse er så store at de spiser opp utslippskuttene fra (overgang fra fossil til) alle norske el-biler.

Nei NRK, dette er ikke sant, det er ikke ved utvinning av olje at de store utslippene skjer, men derimot ved forbruk og forbrenning av den utvinnede oljen. Og disse utslippene blir ikke nevneverdig mindre av at forbrukerne alternativt må kjøpe olje fra andre enn Equinor ASA og feltet Johan Castberg.

NRK fremfører mangelfull informasjon og usakligheter på nivå med noen av vårt lands mest ekstreme miljøvernfanatikere.

Artikkelen:

Utslipp fra nytt norsk oljefelt spiser opp utslippskuttene fra alle norske elbiler

"Tross kraftig motstand fra miljøbevegelsen gikk et flertallet på Stortinget inn for å godkjenne Equinors planer om utbygging av Johan Castberg-oljefeltet. – Norske politikere liker å flagge at vi har den reneste oljeproduksjonen i verden, men klimagevinsten er liten, sier analytiker.

Utslippene fra produksjonen ved det nye Johan Castberg-feltet i Barentshavet er beregnet til 315.000 tonn klimagasser årlig.

Det tilsvarer nesten like mye som det totale utslippskuttet fra alle elbilene på norske veier er beregnet å være i 2018.

På forespørsel fra NRK har Norsk elbilforening regnet ut at utslippskuttene fra den norske elbilparken ved utgangen av 2018 vil være på nesten 335.000 tonn CO₂ i forhold til om disse bilene var fossilbiler.

Transportøkonomisk institutt (TØI) bekrefter at dette stemmer."
 

Aksjetips

Administrator

Mottar nær åtte milliarder kroner for salg til ExxonMobil og Galp. Equinor og partnerne i Carcará Nord-blokken, ExxonMobil og Galp, har fullført transaksjonene i naboblokken BM-S-8, skriver Equinor i en melding onsdag.

Equinor har gjennom disse transaksjonene som ble annonsert i oktober og desember i fjor, solgt en eierandel på 36,5 prosent til ExxonMobil og en eierandel på 3 prosent til Galp.
 
Top