EUROPA Europa

Aksjetips

Administrator
På Europa-tråden kan man diskutere utviklingen på de europeiske børsene generelt, samt andre relaterte emner av generell betydning for børsutviklingen.
 

Aksjetips

Administrator
Skottland avviser brexit-loven

Det skotske parlamentet avviser brexit-lovgivningen som er under behandling i Parlamentet i London. Parlamentet i Edinburgh stemte ned brexit-lovgivningen med 93 mot 30 stemmer. Flertallet nekter å gi samtykke til den omstridte loven som for tiden er under behandling i Parlamentet i London.

Den formelle avvisningen i det skotske parlamentet kan føre til konstitusjonell krise i Storbritannia.
 

Aksjetips

Administrator
EU i Kina-skvis

EU og Kina er enige om å forplikte seg til det multilaterale handelssystemet. I første halvdel av 2018 har kineserne dreid investeringer fra USA og mot Europa. Men kinesiske investeringer i Europa skaper bekymring innad i EU.
 

Aksjetips

Administrator
Tyrkias valutakrise skaper bølger i markedet

Landets valuta stupte på det meste 13,5 prosent og europeiske bankaksjer faller, etter meldinger om at Den europeiske sentralbanken begynner å bli bekymret. Bekymring for president Recep Tayyip Erdogan grep om rentepolitikken og amerikanske sanksjoner har bidratt til å sende tyrkiske lira ut i et fritt fall.
 

Aksjetips

Administrator
Tyrkisk lirafall: Eurobankene kan være i trøbbel

Kun et fåtall av de europeiske bankene vil svi etter lira-fallet, mener ekspertene.

– Dette er veldig alvorlig for Tyrkia, men ikke så alvorlig for oss. Europeiske banker kommer til å ta en del tap, men den gode nyheten er at det er snakk om begrensede summer, sier sjefstrateg Øystein Børsum i Swedbank til E24.

Han påpeker at den største risikoen ligger hos enkeltbanker som har lånt ut mye til Tyrkia.
 

Aksjetips

Administrator
– Vi planlegger å starte prosessen før jul og vil gjøre det på det korrekte konstitusjonelle vis i diskusjon med speakeren, sier Johnsons talsmann, som viser til lederen i Underhuset.
 
Top