EUROPA Europa

Aksjetips

Administrator
På Europa-tråden kan man diskutere utviklingen på de europeiske børsene generelt, samt andre relaterte emner av generell betydning for børsutviklingen.
 

Aksjetips

Administrator
Skottland avviser brexit-loven

Det skotske parlamentet avviser brexit-lovgivningen som er under behandling i Parlamentet i London. Parlamentet i Edinburgh stemte ned brexit-lovgivningen med 93 mot 30 stemmer. Flertallet nekter å gi samtykke til den omstridte loven som for tiden er under behandling i Parlamentet i London.

Den formelle avvisningen i det skotske parlamentet kan føre til konstitusjonell krise i Storbritannia.
 

Aksjetips

Administrator
EU i Kina-skvis

EU og Kina er enige om å forplikte seg til det multilaterale handelssystemet. I første halvdel av 2018 har kineserne dreid investeringer fra USA og mot Europa. Men kinesiske investeringer i Europa skaper bekymring innad i EU.
 

Aksjetips

Administrator
Tyrkias valutakrise skaper bølger i markedet

Landets valuta stupte på det meste 13,5 prosent og europeiske bankaksjer faller, etter meldinger om at Den europeiske sentralbanken begynner å bli bekymret. Bekymring for president Recep Tayyip Erdogan grep om rentepolitikken og amerikanske sanksjoner har bidratt til å sende tyrkiske lira ut i et fritt fall.
 

Aksjetips

Administrator
Tyrkisk lirafall: Eurobankene kan være i trøbbel

Kun et fåtall av de europeiske bankene vil svi etter lira-fallet, mener ekspertene.

– Dette er veldig alvorlig for Tyrkia, men ikke så alvorlig for oss. Europeiske banker kommer til å ta en del tap, men den gode nyheten er at det er snakk om begrensede summer, sier sjefstrateg Øystein Børsum i Swedbank til E24.

Han påpeker at den største risikoen ligger hos enkeltbanker som har lånt ut mye til Tyrkia.
 

Aksjetips

Administrator
– Vi planlegger å starte prosessen før jul og vil gjøre det på det korrekte konstitusjonelle vis i diskusjon med speakeren, sier Johnsons talsmann, som viser til lederen i Underhuset.
 

Aksjetips

Administrator
Sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets understreker i en ny rapport at vi nå befinner oss i et såkalt «Bear market», definert som mer enn 20 prosent fall fra toppen.

– Vi frykter imidlertid at nyhetene rundt coronaviruset kan bli verre før det blir bedre og at usikkerheten rundt styrken på tilbakeslaget på kort sikt gjør at det tar lengre tid før vi for en varig oppgang, skriver Bruce.
 

Aksjetips

Administrator
Europeiske aksjebørser faller rundt 10 prosent på mandag. Fallet kommer etter en helg der viruset har spredd seg kraftig i Europa og USA, og stadig flere land innfører tiltak for å hindre smittespredning – tiltak som går hardt utover økonomien.

Den paneuropeiske indeksen Stoxx50 falt 10 prosent. Unibail-Rodamco-Westfield, Axa, Airbus, ING Group og Societe Generale falt alle mellom 15 og 20 prosent. London-børsen var ned rundt 7 prosent, mens Madrid-børsen falt 12 prosent. Paris- og Frankfurt var ned henholdsvis 11 og 9 prosent.
 
Top