GJF Gjensidige Forsikring ASA

Aksjetips

Administrator
Gjensidige Forsikring ASA (GJF) er Norges største skadeforsikringsselskap med virksomhet også i Danmark, Sverige og Baltikum. Konsernet tilbyr også bank, pensjon og sparing i Norge.

Hjemmeside: www.gjensidige.com

GJFa
 
Skuffer markedet med null ekstraordinært utbytte

Gjensidige Forsikring faller tungt på Oslo Børs fredag formiddag. Analytikerne peker blant annet på et svakere forsikringsresultat og «kun» ordinært utbytte.

Investorene på Oslo Børs gir det første store, norske selskapet som presenterer resultater for fjerde kvartal tommelen ned. Kursfallet er på rundt 6,5 prosent til 149,2 kroner per aksje etter en drøy times handel.

– De misset på forventningene i dag, både på utbyttet og forsikringsresultat. Som nordmann har man kunnet se ut av vinduet at det har vært mer vinter og snø enn vanlig, men det har ikke de lenger unna fått med seg, sier analytiker Jan Erik Gjerland i ABG Sundal Collier til E24.
 
Nordea kjøper opp Gjensidige Bank for 5,5 milliarder

Nordea kjøper Gjensidige Bank og inngår samtidig et langsiktig strategisk distribusjonssamarbeid med Gjensidige. Nordea har inngått avtale med Gjensidige Forsikring om kjøp av samtlige aksjer i Gjensidige Bank. Det fremkommer av en børsmelding mandag morgen.

Kjøpesummen er estimert til å være 5,5 milliarder kroner. Summen vil justeres for egenkapitalen Gjensidige Bank genererer frem til overføringen er sluttført.
 
Back
Top