• Dette nettstedet benytter informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon.

GSF Grieg Seafood ASA

Aksjetips

Administrator
#1
Grieg Seafood ASA (GSF) er et integrert norsk sjømatselskap med virksomhet innenfor lakseoppdrett og videreforedling. Selskapet har virksomhet i Norge, Canada og UK, og en total produksjonskapasitet på 95.000 tonn slaktet vekt.

Hjemmeside: www.griegseafood.no
 

Aksjetips

Administrator
#2
13.02.2018 17:13
Grieg Seafood ASA: Pressemelding

Ocean Quality AS ("Ocean Quality"), som er salgsselskapet for Grieg Seafood ASA og Bremnes Seashore AS, har mottatt et vedtak fra Mattilsynet som innebærer at Ocean Quality er utestengt fra eksport til Kina med bakgrunn i at det ved slik eksport er gitt uriktig informasjon til Mattilsynet. Det vises til pressemelding fra Ocean Quality av i dag (vedlagt).

Aksjene i Ocean Quality eies 60 % av Grieg Seafood ASA og 40 % av Bremnes Fryseri AS.

Det presiseres at denne saken kun gjelder laks fra Norge. Dette betyr at Ocean Quality fortsatt kan selge GSF sin fisk fra BC og UK inn til Kina.
 

Aksjetips

Administrator
#3
Norske selskaper kan ha eksportert syk fisk til Kina - hegnar.no

Mattilsynet mistenker et eksportfirma og et lakseslakteri for å ha eksportert laks fra oppdrettsanlegg med fiskesykdommen PD til Kina.

Eksportselskapet Ocean Quality AS har suspendert to ansatte etter at Mattilsynet avdekket uriktig bruk av dokumenter. Selskapet samarbeider tett med myndighetene og har gjennomgått og forbedret interne rutiner for å hindre at dette skjer igjen.