Innvandringspolitikk i endring fra innvandrerperspektivet til samfunnsperspektivet

Pluto

Medlem
Jeg synes at Simen Sandelien har noen gode poenger i sitt debattinnlegg på Resett.no, selv om en folkeavstemning kanskje ikke er veien å gå:

Folkeavstemning om innvandring?

Det store problemet med dagens strenge men rettferdige innvandringspolitikk er at begrepet “streng” er definert i forhold til innvandrerperspektivet.

Dette perspektivet preger i dag både stortingspolitikken og vinklingen av asylspørsmål i hovedstrømsmediene. Drøftingen handler om juridiske rettigheter hos asylsøkeren. Det handler om kriterier i forhold til alderstesting. Det handler om tryggheten i regioner av hjemlandet. Det handler om byrdefordeling mellom nasjoner. Det handler om det prinsipielle ved internasjonale konvensjoner.

Paradigmeskiftet som pågår nå, er at vi er i ferd med å endre fokus til samfunnsperspektivet. Den drøftingen handler om samfunnsmessig bærekraft og sårbarhetskriterier. Det handler om de langsiktige økonomiske og kulturelle kostnadene. Det handler om pull-effekter ved liberal asylpolitikk. Det handler om misforholdet mellom samlet mottaksevne over tid og antallet mennesker som ønsker å migrere. Det handler om risikoforståelse og varsomhet.

(Les mer ved å klikke på lenken)
 

Pluto

Medlem
Bekymringsverdig...

Eliten ville utradere norsk kultur

I den ene Stortingsmeldingen etter den andre om innvandring siste snart 50 årene, er norsk kultur og norske verdier nærmest utradert. Dette påviser professor Terje Tvedt i sin ferske og eksplosive bok. Det politiske forsøket på å bedra folket fungerer ikke. Vi vet hva som er det typisk norske.
 

Pluto

Medlem
Kommentar fra Shurika Hansen på Resett.no:

Mindre berøringsangst og mer integrering

En skulle trodd at både Frp og Sylvi skulle få mye støtte og hyllest for å være med på å sette sosial kontroll og æreskultur blant innvandrere på dagsorden, men den gang ei. Selv med en modig og rørende tale der Sylvi roser undertegnede og flere andre, ser jeg på sosiale medier at hun blir beskyldt for å være falsk. Det er egentlig som forventet fra venstresiden. De tenker arrogant nok at engasjementet ikke er ekte eller godt ment så lenge det ikke kommer fra godkjente aktører, som dem selv. Sylvi og Frp er ikke noen av dem.
 

JanR

Medlem
Kommentar:

Ønsket om et nytt folk

Er det slik at Arbeiderpartiet bevisst fører en politikk som går ut på å bytte ut dagens norske befolkning med mennesker fra andre deler av verden? Svaret må være ja. Noen annen forklaring på de siste tiårs asyl- og innvandringspolitikk er det knapt mulig å forestille seg. Samtidig vil fortsatt stor ikke-vestlig innvandring sende velferdsstaten Arbeiderpartiet og andre partier har bygd opp på skraphaugen.
 

JanR

Medlem
Kommentar:

Invasjonen er mental – og selvpåført

Europas demoraliserte tilstand stikker dypere enn den manglende troen på egen evne til å hanskes med tidens problemer. Det er europeerne som skaper problemene selv – aktivt og passivt. Terrorismen og migrasjonen er rekvisitter i et åndelig drama som først og fremst involverer oss selv.
 

JanR

Medlem
– Vi anser dem som muslimske invasjonsstyrker

Ungarns statsminister Viktor Orbán var som tidligere omtalt gjest ved det tyske regjeringspartiet CSUs vinterkonferanse sist fredag, hvor han ble tatt varmt imot av partileder Horst Seehofer og tidligere statsråd Alexander Dobrindt.

I forbindelse med besøket har Orbán gitt et intervju med Bild, som også er omtalt i Die Welt, Der Spiegel og Huffington Post.
 
Top