Kryptovaluta - Kryptohysteriet når stadig nye høyder

Pluto

Medlem
Kryptohysteriet når stadig nye høyder og bitcoin har doblet seg i kurs på bare 19 dager. Samtidig er det begynt å gå "inflasjon" i antall kryptovalutaer, for hvorfor kjøpe en valuta som har steget tusenvis av prosent, når du selv kan opprette en helt ny valuta? Så lenge kryptovalutaer ikke er forbudt, finnes det ingen grenser for hvor mange nye kryptovalutaer det kan etableres.

Det at ikke mange land ikke har reagert mot bruk av kryptovalutaer, skyldes antakelig at disse nye valutaene frem til nå har hatt liten betydning. Men når handelen med og i kryptovaluta tiltar i styrke, vil myndigheters fokus bli rettet med og mer mot dette nye fenomenet. Det kan føre til at myndighetene tar kontroll med valutaene, eller kanskje mer sannsynlig, at kryptovalutaene blir forbudt.

Jeg forventer at det er bare et tidsspørsmål når kryptoboblene begynner å sprekke. Og i motsetning til gull, som har en underliggendeverdi ved bruk i smykker og annet, har kryptovalutaene ingen underliggende verdi. Hvis eksempelvis bitcoin ikke lenger skulle kunne benyttes som et betalingsmiddel (og et spekulasjonsobjekt), er den underliggende verdien null, niks og nada.
 

Pluto

Medlem
Bitcoin har doblet seg i kurs på bare 19 dager. Valutaen fremstår mer og mer som en boble og et pyramidespill.

Doblet seg på 19 dager: Nå er bitcoin verdt over 20.000 dollar

For første gang har bitcoin passert 20.000 dollar, bare 19 dager etter den første gang passerte 10.000 dollar.

Den kraftige veksten for kryptovalutaen fortsetter. Søndag på slaget 13.00 passerte prisen for en bitcoin over 20.000 dollar for aller første gang. Det siste døgnet har kryptovalutaen steget over 10,48 prosent, viser tall fra Coinmarketcap.
 

Pluto

Medlem
Satser nær en milliard på Bitcoin

Russiske investorer satser nærmere en milliard kroner i norske dataparker for å utvinne den digitale valutaen Bitcoin.

Russiske investorer planlegger oppstart av de første containerne med dataservere i Alvdal, i Hedmark fylke, allerede i løpet av februar 2018 og har planer om utvidelse til 20 MW i løpet av ett år.

– Vi lever midt i en teknologisk revolusjon og må posisjonere oss mot en teknologisk fremtid, sier Arild Løvik i Nordavind DC Sites, som skal bygge datasentrene. Nordavind DC eies av flere kommuner og kraftselskaper i Hedmark.
 

Pluto

Medlem
Vil samle statlige bitcoin-spesialister i kryptoforum

Norske myndigheters behov for kompetanse om bitcoin og kryptovaluta har blitt så stort at det nå jobbes med å sette sammen et utvalg av nasjonale spesialister.

– Det er et stort behov og ønske i etatene for mer informasjon og kunnskap om bitcoin og kryptovalutaer, sier Jørgen Steen leder for Nasjonal tverretatlig analyse- og etterretningssenter (NTAES).

Den 24. november møttes Økokrim, Kripos, Skatteetaten, Finanstilsynet og flere andre etater til fagdag om bitcoin og kryptovalutaer.
 

Pluto

Medlem
To grep kan hindre bitcoinkollaps - hegnar.no

Den enorme interessen for bitcoin utgjør i seg selv et stort problem for kryptovalutaens fremtidige skjebne, mener forskerne Gur Huberman, Jacob Leshno og Giamac Moallemi fra Columbia Business School og Columbia University.

I en artikkel på økonomi-nettstedet Vox argumenter de for at dagens modell for kryptovalutaer ikke er egnet til å hente inn tilstrekkelige inntekter til at det over tid vil være nok personer og institusjoner som stiller datakapasitet tilgjengelig for å gjennomføre og overvåke transaksjonene, skriver Finansavisen.
 

Pluto

Medlem
Kommentar: «Bitcoin er en boble, og bobler sprekker»

Kommentar av professor Dagfinn Rime

Enhver pris over null vil være en boblepris for kryptovalutaen.

Et forholdsvis smalt tema som bitcoin har denne høsten nådd avisspaltene. Sist helg var prisen over 20.000 dollar, mer enn 165.000 kroner. For ett år siden var en Bitcoin verdt ca. 8.000 kroner. Er dette mye? Det er ALTFOR mye! Prisen på Bitcoin er en klassisk finansboble, og som alle bobler vil den sprekke. Da vil prisen falle veldig fort og veldig mye (mer enn gårsdagens fall), og mange vil tape mange penger.
 

Pluto

Medlem
En såkalt ekspert forteller at hvis du har kjøpt bitcoin til 20.000 dollar stykket, og er langsiktig, så er det udramatisk at bitcoin nå krakker. Jeg synes at dette forteller meg at den såkalte eksperten ikke er en ekspert. Man har ingen garanti for at bitcoin igjen skal nå ATH som ble satt for noen dager siden, tvert om er det stor risiko for at det hele kollapser og at bitcoin blir verdiløs. Antallet spammeldinger i innboksen min, med "gode" tilbud om å kjøpe bitcoin, tolker jeg som et tegn på at hasardspillet om bitcoin nå nærmer seg slutten. Så til artikkelen:

Ekspert om bitcoin-fallet: – Kun krise for daytradere

Bitcoin og nesten samtlige andre kryptovalutaer stuper fredag på verdens kryptobørser.

– Jeg har ikke registrert noen nyheter knyttet til det tekniske, men mange har jo ventet på en korreksjon, sier seniorøkonom og bitcoin-ekspert Torbjørn Bull Jenssen i Menon Economics til E24.
 

Pluto

Medlem
Verdien har falt med ca 40 prosent siden søndag 17. desember:

Bitcoin-prisen under 13.000 dollar - E24 Aksjelive

Bitcoin og flere andre kryptovalutaer har stupt i pris i løpet av fredagen. Verdens største kryptovaluta koster i 15.30-tiden 12.238 dollar. Det er en nedgang på over 22 prosent det siste døgnet, viser tall fra Coinmarketcap. På under 12 timer er prisen barbert med mer enn 3.000 dollar.

På søndag var prisen over 20.000 dollar.
 

Pluto

Medlem
Bitcoin har falt 45 prosent - hegnar.no

Bitcoin fortsetter å rase og nå begynner fallet å nærme seg 50 prosent!

Bitcoin toppet ut på 19,783,21 sist søndag. Siden det har kryptovalutaen falt jevnt og trutt frem til torsdag kveld - før den krakket natt til fredag.
Fredag morgen hadde også 181 av de 200 største kryptovalutaene falt mer enn 20 prosent, mens "norske" IOTA var ned mer enn 40 prosent
 

coldman

Nytt medlem


Bitcoin er trading, det er IKKE et reelt alternativ til dagens pengesystem.
Det er en boble som har blitt tradet opp til insane verdier.
Alle bobler sprekker en gang...
 

Pluto

Medlem
- Måtte få en korreksjon - hegnar.no

Bitcoin legger bak seg en svært volatil uke. Kryptovalutaen falt fra toppnivåer sist søndag, rundt 19.800 dollar, under 11.000 dollar fredag.

Til tross for at bitcoin i løpet av fredagen likevel hentet inn store deler av fallet, og i morgentimene søndag omsettes for rundt 14.900 dollar, mener eksperter at krakket vi så fredag var uunngåelig.
 

Pluto

Medlem
Erik vil bli verdens største bitcoin-produsent - hegnar.no

Dataingeniør Erik Solberg vil om et drøyt halvår flytte 50 prosent av verdens bitcoin-mining fra Kina til Norge. Med revolusjonerende prosessor-teknologi, påstår selskapet Cryptotech at det skal danke ut majoriteten av dagens bitcoin-minere i verden, skriver Finansavisen.

Gründer Erik Solberg har planer om å sette opp et enormt datasenter i Norge som skal mine halvparten av verdens nye bitcoin, med et strømforbruk som en stor, norsk by.
 
Top