Kryptovaluta - Kryptohysteriet når stadig nye høyder

Pluto

Medlem
Myrseth utelukker ikke at bitcoin skal i null - hegnar.no

- Så er det bare å kjøpe bitcoin? Snarere tvert imot. På lang sikt tipper jeg imidlertid den skal i null. Som førstemann ut har bitcoin fått enorm drahjelp av sitt merkenavn. Ulempen ved å være eldst, er imidlertid at koden begynner å bli utdatert samtidig som det anarkistiske styringssystemet gjør det vanskelig å oppdatere den, skriver Myrseth.

Han minner om at transaksjonstiden er for lang og transaksjonskostnadene i form av strømforbruk for høye. Faren er følgelig overhengende for at bitcoin blir disruptert av nye og forbedrede kryptovalutaer med overlegne tekniske kvaliteter.
 

Pluto

Medlem
Bitcoins viktigste marked vurderer å stenge kryptobørser

90 av de 100 mest omsatte kryptovalutaene faller i pris torsdag i frykt for at Sør-Korea vil stenge én eller flere kryptobørser. Bitcoin er ned 15 prosent.

Bitcoin har ikke klart å klatre tilbake til toppnoteringen over 20.000 dollar, og faller torsdag morgen nær 15 prosent til 14.305 dollar, etter en liten oppgang onsdag, ifølge Coindesk.
 

Pluto

Medlem
Ripple steg over 36.000 prosent i 2017: Krypto-gründer verdt over 300 milliarder

Forrige uke ble den verdens nest mest verdifulle kryptovaluta. Folkene bak ripple har sett formuene skyte i været. Raske penger har vært synonymt med kryptovaluta, og det samme gjelder for ripple, som i romjulen steg til å bli den nest største valutaen målt i markedsverdi, rett bak bitcoin.

Valutaens verdiøkning på 7.324 prosent fra april 2017 til januar 2018 har gjort grunnleggerne styrtrike, ifølge Forbes.
 

Pluto

Medlem
Galskapen fortsetter, enn så lenge.

Kryptovaluta domineres av de ti største - hegnar.no

Det er nesten 1.400 ulike kryptovalutaer, og siden like før jul har den samlede verdien steget med 68 prosent.

Den 22. desember var den samlede verdien på alle kryptovalutaene 490 milliarder dollar. Søndag formiddag er den samlede verdien på 825 på milliarder dollar, tilsvarende 6.641 milliarder kroner.
 

Pluto

Medlem
Manglende spenning kan aktørene neppe klage på, slik som det svinger:

Bredt kryptofall etter ekskludering av koreanske børser - E24 Aksjelive

Prisen på Ripples XRP-mynt har falt fra forrige ukes rekord på 3,84 dollar, til så lite som 2,25 dollar mandag. Like før klokken 17.30 er prisen 2,42 dollar, ifølge data fra Coinmarketcap.

Differansen mellom rekorden og mandagens bunnivå er på vel 40 prosent. Det siste døgnet alene har valutaen falt 30 prosent.
 

Pluto

Medlem
Dette har jeg ventet på, ikke spesifikt for Sør-Korea, men at flere lands myndigheter vil ta grep mot ukontrollert handel med kryptovaluta:

Sør-Korea raidet kryptobørser – forbereder lov som kan forby kryptohandel

I det hardeste slaget mot kryptovaluta så langt, jobber sørkoreanske justismyndigheter med en lov som forbyr handel med kryptovaluta.

Bitcoin faller rundt 10 prosent torsdag morgen til 13.215 dollar, ethereum faller 15 prosent, mens Ripple faller nærmere 20 prosent etter nyhetene fra Sør-Korea.

Sør-Koreas justisminister sa torsdag morgen at de forbereder et lovforslag som vil forby all form for handel av kryptovaluta, skriver Reuters.

Dette er et hardt slag for kryptomarkedet ettersom Sør-Korea er et av de største markedene for viktige kryptovalutaer som bitcoin og ethereum.
 

Pluto

Medlem
DNB advarer: Opplevd sterk økning i kryptosvindel

Storbanken har opplevd sterk økning i investeringsbedragerier i kryptovalutaer.

DNB går torsdag ettermiddag ut å advarer mot svindel i kryptovalutaer. Banken skriver på egne nettsider at de har opplevd en sterk økning i svindeltilfeller det siste året.

«Kriminelle misbruker folks manglende kjennskap til bitcoin, andre kryptovalutaer og hvordan disse markedene fungerer, og får dem til å tro at de investerer i kryptovaluta, gjerne via falske nettsider,» skriver banken.
 

Aksjetips

Administrator
Warren korrigerer på Twitter:

Peter C. Warren‏ @PeterCWarren
DN siterer meg feil i dagens sak. Jeg advarer ikke mot "krakk". Vet ikke om det finnes en klar økonomisk definisjon av "krakk" en gang. Markedet er modent for en korreksjon og forsikring er billig. Les eller hør min blogg eller podcast om du vil høre hva jeg faktisk måtte mene.
 

Pluto

Medlem
Myrseth advarer mot kryptovaluta og boliger - hegnar.no

Investeringsdirektør Stig Myrseth mener varsellampene blinker rødt i kryptovaluta- og boligmarkedet, mens de fortsatt lyser grønt i aksjemarkedet.

- Selv om det aldri kan bli mer enn 21 millioner bitcoins, er det ingen grense for hvor mange konkurrerende kryptovalutaer som kan etableres. Investorene kan for tiden velge og vrake mellom hele 1.400 av dem. Det er over en dobling på ett år. Hittil har det vært mindre selskaper og IT-entusiaster som har stått bak utstedelsen av nye kryptovalutaer. Nå begynner imidlertid også børslokomotivene å hive seg på bølgen, skriver Myrseth i den siste ukerapporten fra Dovre Forvaltning.
 

Pluto

Medlem
Kina totalforbyr kryptovaluta - hegnar.no

Det har versert rykter om at Kina vil slå hardt ned på kryptovaluta. Nå er nyheten bekreftet.

Den kinesiske sentralbanken sa natt til tirsdag, ifølge Reuters, at det vil bli helt slutt på handelen med kryptovaluta i landet, skriver Børsen.dk.

Myndighetene vil ifølge en offisiell talsmann totalforby sentralisert handel med virituelle valutaer, i tillegg til at all sekundær servicering av kryptomarkedet, slik som wallet-tjenester, vil bli forbudt.
 
Top