Kryptovaluta - Kryptohysteriet når stadig nye høyder

Aksjetips

Administrator
Kryptovalutaer faller stygt:

Nytt krakk i kryptovalutaer - hegnar.no

99 av de 100 største og 197 av de 200 største kryptovalutaene faller som stener.

Av de ti største er det ripple, nem og stellar som faller mest, viser oversikten på coinmarketcap.com. Og alle tre er ned over 40 prosent i dag!
 

Pluto

Medlem
Det fortsetter nedover, egentlig ganske som forventet, da det var vel mest bare et tidsspørsmål for når ulike lands myndigheter begynner med eller truer med å innføre restriksjoner mot kryptovalutar. Min overskrift for denne tråden begynner å bli utdatert, nå som kryptovalutaene faller lavere og lavere, men den kan stå som et minne om svunnen tid.

Bitcoin ned 52 prosent - IOTA ned 64 prosent - hegnar.no

Tirsdag kveld var det krakk i kryptovalutamarkedet og 91 av de 100 største falt. Onsdag er alle de 100 største ned og de ti største faller 20 prosent eller mer.

Bitcoin faller over 20 prosent til 9.529 dollar og da har den falt mer enn 52 prosent fra toppen den 17. desember i fjor, på 19.991,60 dollar.

Meldinger tirsdag om at sentrale land i Asia stadig strammer grepet om handelen i kryptovaluta, rykter om at Sør-Korea kan forby handel, samarbeid på tvers av landegrensene om regulere markedet og det faktum at Kina ville innføre et totalforbud, sendte sjokkbølger gjennom kryptovalutamarkedet tirsdag og er trolig hovedårsaken til at krakket fortsetter onsdag.
 
Sist redigert:

Pluto

Medlem
Ser totalkollaps for bitcoin - hegnar.no

- Det minner meg om tulipan-manian, sier Robert Shiller.

- Bitcoin vil mest sannsynlig kollapse helt, sier den Nobel pris vinnende økonomen, Robert Shiller til CNBC.

Shiller som er professor ved Yale University i USA, mener han ser bobler overalt - ikke bare i bitcoin, og er usikker på hvor bitcoin vil ende opp til slutt.

- Det har ingen verdi i det hele tatt med mindre det er en felles konsensus om at det har verdi. Andre ting som gull ville i det minste ha verdi hvis folk ikke så det som en investering, sa Shiller CNBC.
 

Pluto

Medlem
Nordea forbyr tusenvis av ansatte å handle bitcoin

Forbudet omhandler ansatte som jobber med storkunder, og gjelder også alle andre kryptovalutaer som kan kjøpes på kryptobørser.

E24 har denne uken fått flere tips om et planlagt forbud mot handel i bitcoin blant ansatte i Nordea.

Nordea bekrefter fredag at bankens ansatte for storbankkunder, såkalt wholesale banking, ikke har lov til å investere i bitcoin eller andre kryptovalutaer.

– Forbudet gjelder wholesale banking-avdelingen. Totalt er det 3.800 personer i den avdelingen, i Norge gjelder det 300 ansatte, sier Synne Ekrem, kommunikasjonssjef i Nordea Norge.
 

Pluto

Medlem
DNB om kryptoforbud: – Står ikke på agendaen

Nordeas forbudslinje er foreløpig uaktuell for landets største bank.

Det finnes ingen egne regler i DNB som forhindrer ansatte fra å handle bitcoin eller andre kryptovalutaer.

– Vi har ikke laget noen generelle regler på dette så langt, opplyser informajonssjef Even Westerveld i DNB til E24.
 

Pluto

Medlem
Sør-Korea innfører nytt system for bitcoinhandel

Sør-Korea innfører et nytt system hvor handel med bitcoin og annen kryptovaluta blir registrert med navn og mulig å spore.

Nestleder Kim Yong-beom i landets finanskommisjon sier reglene blir innført fra og med 30. januar.

De innebærer blant annet at utlendinger eller personer under 19 år ikke får lov til å kjøpe eller selge bitcoin eller annen digital valuta i Sør-Korea.
 

Aksjetips

Administrator
I en pressemelding advarer Finanstilsynet nå mot kryptovaluta:

Finanstilsynet advarer forbrukere om kryptovaluta


Publisert: 12. februar 2018

Finanstilsynet slutter seg til de europeiske finanstilsynsmyndighetene som 12. februar 2018 publiserte en felles advarsel mot den høye risikoen knyttet til å kjøpe og eie kryptovaluta som Bitcoin, Ether og Ripple.

Prisen på slike kryptovalutaer har i det siste vært svært volatil. For eksempel har prisen på Bitcoin steget fra om lag 1 000 euro i januar 2017 til en topp på over 16 000 euro i desember, og videre falt den med nesten 70 prosent til 5 000 euro tidlig i februar 2018. Den har i det siste økt, og blir nå handlet for om lag 7 000 euro.

Kryptovaluta er svært risikable og spekulative produkter, og investeringer i dem innebærer stor risiko for tap. Det samme gjelder finansielle instrumenter som gir eksponering mot kryptovaluta. Kryptovaluta er ikke regulert, de blir omsatt på uregulerte markedsplasser og det er manglende pristransparens. Kryptovaluta vurderes som uegnet for langsiktig sparing for de fleste forbrukere.
Finanstilsynet viser også til sin advarsel til investorer og foretak knyttet til Initial Coin Offerings, publisert 20. november 2017, samt til advarselen fra ESMA, publisert 13. november 2017.

De europeiske finanstilsynsmyndighetene:
ESMA – den europeiske verdipapir- og markedstilsynsmyndigheten
EBA – den europeiske banktilsynsmyndigheten
EIOPA – den europeiske tilsynsmyndigheten for forsikring og tjenestepensjon
 

Pluto

Medlem
Helge Lurås på Resett.no har skrevet en kronikk om kryptovaluta:

Bitcoin er ikke verdt noen ting

Kryptovaluta er et interessant fenomen. Det er egentlig helt «utrolig» at noen er villige til å bytte bort noe for å få tak i kryptovaluta, men det er det altså noen som vil. For kryptovaluta er kun noen tall som kommer frem digitalt på en datamaskin. Det har absolutt ingen egen verdi som noe annet overhodet. Har du kryptovaluta – for eksempel Bitcoin – er du helt avhengig av at andre tror det har en verdi. Mister du og de denne troen, er det intet sted å henvende seg med de Bitcoin (tallene) man har.
 

Pluto

Medlem
Fujitsu satser på kryptovaluta:

Fujitsu-sjefen satser på «norsk» krypto: – Vil ikke la dette toget gå forbi oss

Det japanske selskapet vil ikke la toget med kryptoteknologi gå fra seg, og satser på iota-teknologien.

– Vi har ingen krystallkule, men vi vil ikke la dette toget gå forbi oss, sier Rolf Werner som leder Fujitsu-konsernet i Sentral-Europa om selskapets satsing på iota, kryptoteknologien som blant annet er grunnlagt av nordmannen David Sønstebø.
 

Pluto

Medlem
Krypto-brekk sender prisene på kryptovaluta rett ned

Hackere skal ha kommet unna med over 300 millioner i kryptovaluta.

Den sørkoreanske kryptobørsen Coinrail innrømmer å ha blitt utsatt for et hackerangrep i helgen, noe som har utløst et betydelig nedsalg i kryptovaluta mandag morgen.

I en melding på kryptobørsens nettside mandag morgen skriver Coinrail at deres systemer var under angrep, og at de hadde mistet rundt 30 prosent av kryptovalutaen som ble handlet hos dem.
 

Aksjetips

Administrator
Kryptokollapsen er nå verre enn dot-com-krasjet

Kryptomarkedet faller videre, og har fjernet det meste av oppgangen fra slutten av 2017. Kryptofallet når nye bunner og er nå verre enn dot-com-krasjet tidlig på 2000-tallet, ifølge beregninger gjort av Bloomberg.

Indeksen MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 har falt 80 prosent siden januar. Til sammenligning falt aksjeindeksen Nasdaq Composite 78 prosent fra toppen da boblen sprakk.
 
Top