Kryptovaluta - Kryptohysteriet når stadig nye høyder

Aksjetips

Administrator
Kryptokrakket skremmer ikke nordmenn – «ingen» har solgt seg ut

En oppdatert undersøkelse viser at til tross for at bitcoin-prisen er mer enn halvert siden i vinter, eier fremdeles 200.000 nordmenn kryptovaluta.

– Det er veldig interessant at det ser ut som folk sitter stille i båten til tross for det store prisfallet som har vært siden i vinter, sier Torbjørn Bull Jensen, tidligere kryptorådgiver i Menon Econonmics, og nå daglig leder i Arcane Crypto.
 

JanR

Medlem
Det går nedover...

Bitcoin har falt 80 prosent - kan falle 90 prosent til

Kort tid før klokken elleve tirsdag formiddag lå bitcoin-kursen på 4.308 dollar, over 18 prosent under nivået et knapt døgn tidligere. Siden toppnoteringen i desember i fjor har nesten fire femdeler av verdien forduftet.

Ripple og ethereum, som også er blant de tre mest populære digitale myntene, falt henholdsvis 6 og 13 prosent. Mange mindre kryptovalutaer gjorde det enda verre: For eksempel var bitcoin cash ned over 33 prosent på under 24 timer, skriver Finansavisen.

Nedturen skyldes blant annet at to kryptoselskaper på fredag ble gitt betydelige bøter av USAs finanstilsyn. Airfox and Paragon Coin skal ikke ha fulgt reglene for verdipapirutstedelser. I tillegg er det oppstått kaos i forbindelse med splittingen av bitcoin cash i to versjoner, bitcoin ABC og bitcoin SV.
 

Aksjetips

Administrator
Norge innfører full elavgift for strøm til utvinning av kryptovaluta:

Kryptosjokk

Stortinget støtter enstemmig forslaget om full elavgift for den delen av kraften som brukes til å utvinne kryptovaluta i datasentre.

– Et enstemmig storting går nå inn for å gjennomføre full elavgift for kraft til datasentre som brukes til å utvinne kryptovaluta, sier finanskomiteens leder Henrik Asheim (H) til E24.

Saken skal ut på høring, men Stortingets mål er at avgiften skal innføres fra 1. mars neste år, eller noe senere hvis regjeringen trenger mer tid.
 
Top