LAKS Lakseprisene

Aksjetips

Administrator
#1
Temaer som lakseprisene og økonomi for laksenæringen generelt kan diskuteres på denne tråden, herunder også rammebetingelser av økonomisk betydning. Selskapsspesifikke temaer for børsnoterte selskaper i laksenæringen, bør tas på tråden for det respektive selskap.
 

Aksjetips

Administrator
#9
Lakseprisen stiger kraftig - hegnar.no

Lakseprisene er tydelig opp for levering neste uke.

- Det virker som god press oppover på lakseprisen. Den er nesten ti kroner opp, sier en vanligvis godt informert kilde til Intrafish, ifølge TDN Finans. Vedkommende oppgir 51 til 53 kroner for laks levert Oslo.
 

Aksjetips

Administrator
#13
Sterk fiskestank på børsen - hegnar.no

Marine Harvest falt 3,7 prosent til 135 kroner på dagens høyeste volum, etter en pessimistisk sektoroppdatering fra Nordea Markets.

Meglerhuset senker ifølge TDN Direkt sine lakseprisestimater fra 52 til 48 kroner kiloen for 2018/19.

Bakkafrost, Grieg Seafoood og Salmar nedgraderes fra hold til selg, mens kursmålene kuttes på Lerøy Seafood, Marine Harvest og Norway Royal Salmon.

Ellers i sektoren falt Grieg Seafood 9,2 prosent til 70,30 kroner, Norway Royal Salmon 6,5 prosent til 129,50 kroner og Lerøy 5,4 prosent til 43,51 kroner.

Salmar gikk tilbake 3,7 prosent til 247,90 kroner, mens Bakkafrost falt 5,1 prosent til 317,30 kroner.
 

Aksjetips

Administrator
#17
Produsenten av Salma-laks har fått en ripe i lakken (Bremnes Seashore AS er i samme konsern/søsterselskap til Salmon Brands AS):

Oppdrettsselskap dumpet 15 tonn død laks - hegnar.no

Oppdrettsselskapet Bremnes Seashore og dykkerselskapet AD Offshore er bøtelagt for å ha skåret opp noten og dumpet 15 tonn død laks i havet.

I tillegg er to daværende sjefer i selskapene bøtelagt. Dykkeren som utførte jobben ved oppdrettsanlegget i Bømlo kommune ble også bøtelagt, og var den siste som godtok straffen da han før jul aksepterte en bot på 5.000 kroner, skriver Bergens Tidende.
 

ROMA

Nytt medlem
#20
Oslo Seafood Index (OSLSFX ) ligger på ca. samme nivå ( 880 ) som i fjor på denne tiden. Da falt den videre til i beg. av april ( 760 ) for så å stige i 6 mnd frem til oktober (1050 ). Kan det bli samme utvikling i år?
 
Top