LAKS Lakseprisene

Aksjetips

Administrator
Norsk laksegigant bruker 4 milliarder på kjempeanlegg i USA

Nordic Aquafarms, med Rasmussengruppen i Kristiansand som storeier, vil investere fire milliarder kroner i et landbasert oppdrettsanlegg for laks i USA.

Det helintegrerte anlegget, som skal ta hånd om laksen fra rogn til slakt, skal fullt utbygget produsere 33.000 tonn laks årlig tilsvarende åtte prosent av amerikanernes konsum av laks.
 

Aksjetips

Administrator
Eksportpris kr 56,96 i veke 4 - Fisk.no

Eksportprisen for fersk laks gjekk opp 1,50 kroner frå veke 3 til 4 i 2018.

I veke 4 2018 var eksportprisen for fersk laks 56,96 kroner per kilo, tilsvarande ein oppgang på 2,7 prosent samanlikna med veka før. Det syner nye tal frå Statistisk sentralbyrå.
 

Aksjetips

Administrator
Eksportpris kr 67,94 i veke 11 - Fisk.no

Eksportprisen for fersk laks gjekk opp 0,37 kroner frå veke 10 til 11 i 2018.

I veke 11 2018 var eksportprisen for fersk laks 67,94 kroner per kilo, tilsvarande ein oppgang på 0,5 prosent samanlikna med veka før. Det syner nye tal frå Statistisk sentralbyrå.
 

Aksjetips

Administrator
Nå er lakseprisen rekordhøy

Aldri før har utlendingene betalt mer for norsk laks. Men prisene kan komme til å falle til sommeren, advarer ekspertene.

– Aktørene har blitt tatt på sengen av kombinasjonen av sterkere underliggende etterspørsel enn ventet, samtidig som det har vært større manko på fisk enn forventet, sier Nordea Markets-analytiker Kolbjørn Giskeødegård til E24.
 

Aksjetips

Administrator
Salmar-sjef om Sandberg: Snakket et språk næringen forstod

Per Sandberg (Frp) går av som fiskeriminister. Aktører i næringen trekker frem en ivrig og lett tilgjengelig statsråd.

– Sandberg har vært tilgjengelig for næringen og en synlig statsråd. Han hadde giv for å få norsk fisk ut i nye markeder, sier leder for Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark som uttaler seg om det han sier er den sittende fiskeriministeren.
 

Aksjetips

Administrator
Utvalg skal vurdere beskatningen av havbruk - Fisk.no

Regjeringen har i dag oppnevnt et utvalg som skal vurdere beskatningen av havbruk.

– Utvalget skal vurdere hvordan skattesystemet for havbruk bør utformes for å bidra til at fellesskapet får en andel av den ekstraordinære avkastningen som kan oppstå i næringen. Samtidig bør skattesystemet innrettes slik at selskapene har insentiver til å gjennomføre lønnsomme investeringer, sier finansminister Siv Jensen (FrP) i en pressemelding.
 

Aksjetips

Administrator
EUs konkurransemyndigheter undersøker mulige lovbrudd i laksebransjen. De norske gigantene Salmar, Grieg og Mowi fikk alle besøk på sine anlegg tirsdag.

– Vi har hatt besøk av EU-kommisjonen på to av våre fabrikker i dag, én i Skottland og én i Nederland. Utover det kan vi bare si at vi har ingenting å skjule, og samarbeider med EU-kommisjonen og deres inspektører. Vi prøver å gjøre jobben deres så lett som mulig, så får vi komme tilbake til detaljene senere, sier Hjetland.
 

Aksjetips

Administrator
EU undersøker om norske oppdrettsgiganter har bedrevet ulovlig prissamarbeid i Skottland. Norske konkurransemyndigheter mistenker ikke det samme i Norge.
 
Top