Mye gikk galt før KNM Helge Ingstad kolliderte med Sola TS

Perestroika

Nytt medlem
Skipssjefen på KNM «Helge Ingstad»: Slik opplevde han det dramatiske havariet

HAAKONSVERN (VG) Det er gått halvannen måned siden fregatten KNM «Helge Ingstad» kolliderte med et tankskip, og havarerte i Hjeltefjorden. Skipssjef Preben Ottesen (49) vet fremdeles ikke om det helt har gått opp for ham.

– Når man står på land og ser sin egen skute synke, er det mange tanker som rører seg. Det er helt surrealistisk. Det er vanskelig å forstå. Å se skuten du er glad i ligger der i fjæresteinene og slite er verdens tristeste syn. Det er bare blodtrist.
 

Perestroika

Nytt medlem
Ny utvikling i saken:

Tre personer mistenkt etter fregattkollisjonen

Losen på tankskipet, vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad» og en ansatt på trafikksentralen på Fedje har status som mistenkte etter ulykken i Hjeltefjorden, opplyser politiet til NRK.

– Tre personer er nå registrerte som mistenkte i saken. Losen på «Sola TS» ble mistenkt tidlig, og etter nærmere etterforskning har vi registrert mistenktstatus på vaktsjef på fregatten og en ansatt på Fedje VTS, sier Ole Bjørn Mevatne, som er Vest politidistrikts påtaleansvarlige i saken.
 
Sist redigert:

Aksjetips

Administrator
Teknisk, økonomisk og tidsmessig er det knytt lågare risiko ved å bygga nytt samanlikna med å reparera fregatten som kolliderte i Hjeltefjorden 8. november i fjor.

Det er hovudkonklusjonen i Forsvarsmateriell sin tilstandsrapport, som blei lagt fram på ein pressekonferanse onsdag.
 
Top