NHY Norsk Hydro ASA

Aksjetips

Administrator
Norsk Hydro ASA (NHY) er et globalt aluminiumselskap med produksjon, markedsføring og handelsaktiviteter i hele verdikjeden fra bauksitt, alumina og energi til framstilling av primærmetall og valsede aluminiumprodukter, samt resirkulering. Med base i Norge har selskapet 13.000 ansatte involvert i aktiviteter i mer enn 40 land på alle kontinenter.

Hjemmeside: www.hydro.com
 

Aksjetips

Administrator
Hydro startet opp milliardanlegg: – En milepæl

Hydro har produsert sitt første aluminium ved det banebrytende pilotanlegget på Karmøy, hvor teknologien er så hemmelig at selskapet ikke vil patentere den.

Nå er produksjonen endelig i gang ved den første av de 60 cellene i teknologipiloten, som skal produsere opptil 75.000 tonn aluminium i året når alt er klart.
 

Aksjetips

Administrator
Solid forbedring for Hydro grunnet høyere priser

Hydro mer enn dobler det underliggende resultatet målt mot samme tid i fjor, men skuffer analytikerne.

Det 112 år gamle industriselskapet leverer et resultat i fjerde kvartal etter skatt på 3,6 milliarder kroner, mot 1,01 milliarder kroner i samme kvartal i 2016. Analytikerne hadde i gjennomsnitt forventet et resultat etter skatt på 2,35 milliarder kroner, ifølge SME Direkt for TDN Finans.
 

Aksjetips

Administrator
Hydro risikerer millionbøter fra torsdag

Brasilianske miljømyndigheter krever halvering av produksjonen – innen torsdag. I en børsmelding onsdag morgen melder selskapet at har fått pålegg om å kutte produksjonen av kalsinert alumina med hele 50 prosent. Pålegget kommer fra lokale miljømyndigheter i den brasilianske delstaten Pará.
 

Aksjetips

Administrator
Børsmelding:

02.03.2018 20:49
Norsk Hydro: Alunorte utsteder force majeure-varsel grunnet 50% produksjonskutt

Etter ordre fra føderale, delstatlige og lokale myndigheter i Brasil om at aluminaraffineriet Alunorte må redusere produksjonen med 50 prosent, utstedte Alumina do Norte do Brasil SA (Alunorte) fredag et force majeure-varsel på grunn av produksjonsreduksjonen og mangel på klarhet i hvilke tiltak som må til for å returnere Alunorte til normal drift.

Force majeure-varselet kommer etter en periode med kraftig nedbør, som har ført til oversvømmelser i Barcarena, hvor Alunorte ligger. Grunnet bekymringer over mulig vannforurensning fra Alunorte som følge av oversvømmelsen, har myndighetene iverksatt flere tiltak mot aluminaraffineriet, inkludert ordre om å redusere aluminaproduksjonen og stoppe driften ved rødslamdeponiet DRS2.

Beredskapsplaner er implementert og Alunorte gjør sitt beste for å redusere potensielle negative virkninger for kunder og leverandører.

Hydro, som den største kjøperen av alumina fra Alunorte, tar og vurderer en rekke mulige tiltak for å minimere den negative effekten for sine kunder.

Hydro er Sør-Amerikas største aluminiumselskap etter at de kjøpte det brasilianske gruveselskapet Vales aluminiumvirksomhet i den nordlige delstaten Pará i 2011. Alunorte er verdens største aluminaraffineri. Det har rundt 2.000 ansatte og en beregnet kapasitet på 6,3 millioner tonn i året. Hydro eier 92,1 prosent i Alunorte.
 

Aksjetips

Administrator
Hydro sender 600 Alunorte-arbeidere på ferie

600 ansatte ved aluminaraffineriet Alunorte i Barcarena sendes på ferie fra 31. mars. Arbeiderne vil dra på ferie i alternerende grupper i perioder på 10 dager. Årsaken er at aluminaraffineriet Alunorte i Barcarena går for halv kapasitet etter pålegg fra landets myndigheter etter ulovlige utslipp.
 

Aksjetips

Administrator
Ny Hydro-rapport: Ingen tegn til forurensning - hegnar.no

Hydro-rally på Oslo Børs. - Bekrefter våre tidligere uttalelser, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg.

Hydro har mandag lagt frem de viktigste konklusjonene fra den interne ekspertgruppen og gjennomgangen fra tredjepart, det brasilianske
miljøkonsulentselskapet SGW Services. Her konkluderes det med ingen indikasjoner på forurensning, skriver selskapet i en melding.
 

Aksjetips

Administrator
Hydro-sjefen: - Ventingen har vært tung - hegnar.no

Det har vært en kamp om å fremstille dette på verst mulig måte i media i Brasil, sier konsernsjefen. Hydro har mandag lagt frem de viktigste konklusjonene fra den interne ekspertgruppen og gjennomgangen fra tredjepart, det brasilianske miljøkonsulentselskapet SGW Services.

Konsernsjef Svein Richard Brandtzæg er derfor trygg på at brasilianske myndigheter vil ta rapporten fra SGW på alvor, ifølge TDN Direkt.
 

Aksjetips

Administrator
Alumina-smell for Hydro

Norsk Hydro leverer fremgang på bunnlinjen i første kvartal, men Brasil-krisen og produksjonskuttene ved flere anlegg har kostet nesten en halv milliard kroner.

Norsk Hydro leverer likevel et bedre kvartal enn ventet, med et resultat etter skatt på 2,08 milliarder kroner, opp fra 1,76 milliarder for ett år siden.
 
Top