• Dette nettstedet benytter informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon.

NHY Norsk Hydro ASA

Aksjetips

Administrator
#1
Norsk Hydro ASA (NHY) er et globalt aluminiumselskap med produksjon, markedsføring og handelsaktiviteter i hele verdikjeden fra bauksitt, alumina og energi til framstilling av primærmetall og valsede aluminiumprodukter, samt resirkulering. Med base i Norge har selskapet 13.000 ansatte involvert i aktiviteter i mer enn 40 land på alle kontinenter.

Hjemmeside: www.hydro.com
 

Aksjetips

Administrator
#2
Hydro startet opp milliardanlegg: – En milepæl

Hydro har produsert sitt første aluminium ved det banebrytende pilotanlegget på Karmøy, hvor teknologien er så hemmelig at selskapet ikke vil patentere den.

Nå er produksjonen endelig i gang ved den første av de 60 cellene i teknologipiloten, som skal produsere opptil 75.000 tonn aluminium i året når alt er klart.
 

Aksjetips

Administrator
#3
Solid forbedring for Hydro grunnet høyere priser

Hydro mer enn dobler det underliggende resultatet målt mot samme tid i fjor, men skuffer analytikerne.

Det 112 år gamle industriselskapet leverer et resultat i fjerde kvartal etter skatt på 3,6 milliarder kroner, mot 1,01 milliarder kroner i samme kvartal i 2016. Analytikerne hadde i gjennomsnitt forventet et resultat etter skatt på 2,35 milliarder kroner, ifølge SME Direkt for TDN Finans.
 

Aksjetips

Administrator
#6
Hydro risikerer millionbøter fra torsdag

Brasilianske miljømyndigheter krever halvering av produksjonen – innen torsdag. I en børsmelding onsdag morgen melder selskapet at har fått pålegg om å kutte produksjonen av kalsinert alumina med hele 50 prosent. Pålegget kommer fra lokale miljømyndigheter i den brasilianske delstaten Pará.
 

Aksjetips

Administrator
#8
Børsmelding:

02.03.2018 20:49
Norsk Hydro: Alunorte utsteder force majeure-varsel grunnet 50% produksjonskutt

Etter ordre fra føderale, delstatlige og lokale myndigheter i Brasil om at aluminaraffineriet Alunorte må redusere produksjonen med 50 prosent, utstedte Alumina do Norte do Brasil SA (Alunorte) fredag et force majeure-varsel på grunn av produksjonsreduksjonen og mangel på klarhet i hvilke tiltak som må til for å returnere Alunorte til normal drift.

Force majeure-varselet kommer etter en periode med kraftig nedbør, som har ført til oversvømmelser i Barcarena, hvor Alunorte ligger. Grunnet bekymringer over mulig vannforurensning fra Alunorte som følge av oversvømmelsen, har myndighetene iverksatt flere tiltak mot aluminaraffineriet, inkludert ordre om å redusere aluminaproduksjonen og stoppe driften ved rødslamdeponiet DRS2.

Beredskapsplaner er implementert og Alunorte gjør sitt beste for å redusere potensielle negative virkninger for kunder og leverandører.

Hydro, som den største kjøperen av alumina fra Alunorte, tar og vurderer en rekke mulige tiltak for å minimere den negative effekten for sine kunder.

Hydro er Sør-Amerikas største aluminiumselskap etter at de kjøpte det brasilianske gruveselskapet Vales aluminiumvirksomhet i den nordlige delstaten Pará i 2011. Alunorte er verdens største aluminaraffineri. Det har rundt 2.000 ansatte og en beregnet kapasitet på 6,3 millioner tonn i året. Hydro eier 92,1 prosent i Alunorte.