NAS Norwegian Air Shuttle ASA

Aksjetips

Administrator

1,8 milliarder kroner i børsverdi ble barbert bort for Norwegian-eierne, etter at beiler IAG overrasket med å trekke tilbake sitt bebudede frieri.

Luftfartskonsernet, som blant annet eier British Airways, har i all offentlighet vurdert bud på det norske lavprisselskapet det siste året, men torsdag ettermiddag kom den overraskende meldingen om at det ikke blir noe bud - og at IAG snarere ønsker å selge seg ned og ut av Norwegian, og ikke foreta noe stort oppkjøp.
 

Aksjetips

Administrator

Er du som investor inne i Norwegian, er du nødt til å følge med i timen, mener Mads Johannesen i Nordnet. Norwegian-aksjen er onsdag ettermiddag ned 35,6 prosent til 58,60 kroner. På det laveste har aksjen vært helt nede i 54 kroner.

Det skjer etter at det ble kjent at HBK Holding, som kontrolleres av Norwegian-sjef Bjørn Kjos og styreleder Halvor Kise og deres respektive familier, vil selge 10.413.849 tegningsretter i Norwegian Air Shuttle.
 

Aksjetips

Administrator
Av de største eierne som blir med i kapitalinnhentingen er flere fond, men også kjente privatinvestorer har sagt ja til å kjøpe aksjer, viser emisjonsdokumentet som ble godkjent torsdag.
 

Aksjetips

Administrator

I fredagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Norwegians garantister kan unngå å få aksjer. Forvaltningsselskapet Alfred Berg har gitt en garanti på rundt 100 millioner kroner i emisjonen til Norwegian, gjennom tre forskjellige fond. Forvalter Leif Eriksrød tror likevel ikke på uttelling av garantien:

- Nei, kursen ble satt såpass lavt at vi ikke får noen aksjer, sier forvalteren til Finansavisen.
 

Aksjetips

Administrator

– Det er en stor lettelse å få flyet hjem igjen etter to lange måneder i Iran. En stor takk må nå rettes til dem som har vært med i prosessen for å få flyet i lufta igjen, skrev senior kommunikasjonsrådgiver Astrid Mannion-Gibson i Norwegian til E24 fredag kveld.
 

Aksjetips

Administrator

Norwegian kunngjør onsdag kveld at de har nådd en avtale med Boeing om å utsette leveransen av 14 Boeing 737 MAX-fly. I en ny børsmelding, publisert 5 minutter senere, følger Norwegian opp med at de også har utsatt leveransen av nye fly fra Airbus
 

Aksjetips

Administrator
For tredje gang på halvannet år får Norwegian kritikk fra Oslo Børs. Flyselskapet lover at de har oppdatert rutinene.
 

Aksjetips

Administrator

Norwegian ble i helgen kåret til Europas beste lavprisselskap 2019 av World Travel Awards, som representerer den globale reiselivsbransjen. Dette er den sjette prisen selskapet har mottatt så langt i 2019.

World Travel Awards deles ut til de beste aktørene innen reiselivsbransjen og det er representanter fra bransjen selv som stemmer fram sine favoritter. Det er femte gang Norwegian vinner denne prisen.

- Denne utmerkelsen er med på å anerkjenne den fantastiske jobben våre 11 000 dyktige medarbeidere gjør hver dag, og viser at nye fly, hyggelig service og lave priser settes pris på av de reisende. Tusen takk til alle som har stemt på oss, sier konsernsjef Bjørn Kjos i Norwegian.
 

Aksjetips

Administrator
Bjørn Kjos går av etter 17 år som konsernsjef i flyselskapet Norwegian.

– Forhåpentlegvis er dette min aller siste presentasjon. Viss de trur eg er lei meg for det, så er eg ikkje det. Eg er langt på overtid, sa Bjørn Kjos følgt av sin karakteristiske latter.
 

Aksjetips

Administrator

Partnerskapet vil gjøre det mulig for kundene å kombinere lavpris i en enkelt booking mellom USA og Europa, heter det i børsmeldingen. Kundene vil også ha muligheten til å booke sammenhengende flyreiser på begge selskapenes nettsider, og det hele vil bli lansert tidlig neste sommer.
 

Aksjetips

Administrator
Onsdag rett etter stengetid sendte Norwegian ut en børsmelding hvor det fremkommer at det har signert en avtale om å selge datterselskapet Norwegian Air Argentina til JetSMART Airlines. Argentina-eventyret til Norwegian er dermed over, halvannet år etter at flyselskapet inntok landet.
 

Aksjetips

Administrator
Norwegian-aksjen er ned 60 prosent på to uker, mye takket være flyfrykt som følge av spredningen av coronaviruset. Pareto-analytiker Kenneth Sivertsen har analysert den sannsynlige effekten av coronaviruset på flyselskapet.
 

Aksjetips

Administrator
Norwegian-aksjen er ned 28 prosent fredag formiddag. Det er laveste nivå siden våren 2005. Virusfrykt har ført til at aksjen har fått juling på Oslo Børs den siste måneden. Siden starten av februar har Norwegian-aksjen falt rundt 70 prosent.
 

Aksjetips

Administrator
Pressemelding fra Norwegian:

Norwegian ber om samme støtte som sin største konkurrent
Norwegian - 17-03-2020 19:07 CET

- Nå har svenske og danske myndigheter kommet med en betydelig redningspakke til SAS i form av likviditet som gjør det mye enklere for Norwegians største konkurrent å komme seg gjennom denne krisen, sier konsernsjef i Norwegian Jacob Schram.

- Norwegian er et norsk selskap som trenger tilsvarende hjelp fra norske myndigheter for å kunne trygge norske arbeidsplasser, infrastruktur og verdiskaping. Vi er glade for at regjering og Storting har sagt de vil gjøre alt som er nødvendig for å redde norske selskaper og norske arbeidsplasser gjennom denne krisen og vi håper nå at det raskt kommer tilsvarende tiltak for Norwegian i form av en kredittfasilitet, fortsetter Schram.

Norwegian er et av de største lavprisselskapene i verden med over 36 millioner reisende i 2019. I dag opererer Norwegian over 500 ruter til mer enn 150 destinasjoner i Europa, Nord-Afrika, Midtøsten, Thailand, USA og Sør-Amerika. Norwegian har en flyflåte på rundt 160 fly og er blant de mest moderne og miljøvennlige flyselskapene i verden. Norwegian har for andre gang blitt kåret til det mest miljøvennlige transatlantiske flyselskapet av The International Council on Clean Transportation (ICCT). De siste fem årene har Norwegian blitt kåret til verdens beste lavprisselskap på langdistanseruter, ifølge flypassasjerer som har stemt i anerkjente SkyTrax World Airline Awards. Norwegian også blitt kåret til Europas beste lavprisselskap av SkyTrax seks ganger. Norwegian har rundt 11 000 dedikerte medarbeidere.
 

Aksjetips

Administrator
I Stortinget i kveld la samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og næringsminister Iselin Nybø (V) frem en tiltakspakke som skal sikre flyselskapene videre drift.
 

Aksjetips

Administrator
– Det er positivt at norske myndigheter kommer med tiltakspakker. Vi har hatt god dialog med myndighetene, og vi har vært tydelige på at vi trenger likviditet hurtig. Vi er veldig takknemlig om at det er det vi nå får tilbud om, sier konsernsjef Jacob Schram på en pressekonferanse.
 
Top