NAS Norwegian Air Shuttle ASA

Aksjetips

Administrator
Norwegian-sjefen understreket på pressekonferansen at selskapets plan er å bygge et «nytt å sterkere Norwegian», ved å fortsette planen om å gå fra vekst til lønnsomhet.

– Det er viktig å understreke at vi lå an til tidenes beste sommer, og et positivt resultat for 2020 før krisen inntraff, sier Schram.
 

Aksjetips

Administrator
Handelen i Norwegian-aksjen ble stanset ved børsåpning, og Oslo Børs varslet at de undersøker forholdene rundt prisingen av aksjen. Klokken 10.00 var aksjen tilbake i handel, og dundret umiddelbart opp 28 prosent. Siden snudde aksjen, og endte dagen ned 6,99 prosent.
 

Aksjetips

Administrator
Etter en halvtimes handel er Norwegian-aksjen ned 14,08 prosent i starten av en ny handelsuke på Oslo Børs. Aksjen omsettes nå for kurs 9,15 kroner.
 

Aksjetips

Administrator
Dagens store taper var Norwegian som ble svekket med hele 16 prosent til 8,94 kroner.
 

Aksjetips

Administrator
HBK Holding, kontrollert av Bjørn Kjos og familie, Bjørn Kise og Tore Kjos solgte i dag 3.652 aksjer i Norwegian, tilsvarende ca. 0,002 prosent av de totale aksjene i selskapet. Nedsalget gjør at HBK Holding sitter på 9,99 prosent av aksjene, eller 16,4 millioner aksjer.
 

Aksjetips

Administrator
Norwegian er i mål med kravet for å få krisehjelp på umiddelbare 300 millioner kroner fra myndighetene. Staten vil bidra med 90 prosent av garantien, men har satt krav om at eksterne banker, kredittinstitusjoner eller andre kommersielle motparter stiller med resterende 10 prosent.

Norwegian melder nå at to nordiske banker har fått grønt lys til å bidra med resterende 10 prosent.
 

Aksjetips

Administrator
Leasingselskapet DP Aircraft, som blant annet eier fly de leier til Norwegian og Thai Airways, melder at Norwegian ikke har betalt flyleie.

«Leasingbetalinger som forfalt 13. mars 2020 til selskapet fra Torksefjorden Leasing Limited, en del av Norwegian-konsernet og som er garantert av Norwegian, har ikke blitt gjort», skriver selskapet.
 

Aksjetips

Administrator
Norwegian-aksjen skjøt umiddelbart opp etter nyheten. På det meste var aksjen opp mer enn 35 prosent. Etter noen minutters handel traff aksjen en sikring og ble automatisk stanset.

Da handelen ble gjenopptatt etter noen minutter falt aksjen kraftig tilbake, og ved børsdagens slutt var aksjen opp 10,54 prosent for dagen til kurs 10,05 kroner.
 

Aksjetips

Administrator
Styret i Norwegian har onsdag innkalt til ekstraordinær generalforsamling der flere tiltak vil bli foreslått for at flyselskapet skal innfri vilkårene for den statlige garantiordningen som frigjør 3 milliarder kroner i finansiering for flyselskapet.
 

Aksjetips

Administrator
Selskapet, som drives av brødrene Bjørn og Tore Kjos sammen med Bjørn H. Kise, er ikke lenger blant de 50 største aksjonærene i flyselskapet. Det betyr at deres aksjebeholdning er mindre enn 252.000 aksjer.
 

Aksjetips

Administrator
Disse selskapene begjæres konkurs:
  • Pilot Services Sweden AB
  • Norwegian Pilot Services Denmark ApS
  • Norwegian Cabin Services Denmark ApS
  • Norwegian Air Resources Denmark LH ApS
Totalt påvirker dette totalt 1.571 piloter og 3.134 kabinansatte i Sverige, Danmark, Finland, Spania, Storbritannia og USA.
 

Aksjetips

Administrator
Norwegian vil at leasingselskapene, som de leier fly av, skal spille en nøkkelrolle i redningsplanen som ble lagt frem mandag morgen. Flyselskapet vil at leasingselskapene skal ettergi gjeld og endre på vilkårene i avtalene, i bytte mot aksjer i Norwegian.
 

Aksjetips

Administrator
– Det er klart jeg er spent, og jeg er vel like spent som alle sammen, for dette er kanskje en av de største historiske milepælene til selskapet.

– Spørsmålet er om vi skal få lov til å fortsette eller ikke, sier konsernsjef Jacob Schram i Norwegian.
 
Top