• Dette nettstedet benytter informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Mer informasjon.

Offshore Offshore

Aksjetips

Administrator
#23
Norges Rederiforbund mener det er for tidlig å avblåse offshorekrisen

Norske redere ser lysere tider, men det er fortsatt tøft i den kriserammende offshorebransjen, viser medlemsundersøkelsen til Norges Rederiforbund.

– Når det gjelder konjunkturutviklingen melder våre medlemmer om fortsatt krevende tider, men de ser samtidig noen lyspunkter som gir grunnlag for optimisme, skriver administrerende direktør Harald Solberg i Rederiforbundet, i den årlige konjunkturrapporten.

– Det er imidlertid for tidlig å avblåse krisen for den delen av skipsfarten som har sin aktivitet knyttet til olje- og gassvirksomheten offshore, skriver han.
 

Aksjetips

Administrator
#26
Hete tilstander i supply - hegnar.no

Det er ikke bare været som har vært hett i årets mai-måned. Også i spotmarkedet for plattform-forsyningsskip har det vært hete tilstander.

På norsk side har det vært mer eller mindre utsolgt store deler av måneden, og ratene begynner endelig å bidra til at rederne tjener penger igjen.

- Det har vært begrenset tilgjengelighet i det norske PSV-markedet og spotratene har økt til over 160.000 kroner med en gjennomsnittlig dagrate på over 130.000 kroner, skriver det Haugesund-baserte skipsmeglerhuset RG Hagland Shipbrokers i sin ferske markedsrapport for mai.