OLJE Oljeprisene

Aksjetips

Administrator
Ifølge Reuters har to kilder sagt at Russlands energidepartement har oppfordret til et møte med rusiske oljeselskaper onsdag. Dette er for å diskutere fremtidig samarbeid med OPEC. Alexander Novak, Russlands energiminister skal også ha sagt at Moskva er klare til å diskutere nye tiltak med OPEC.

Nordsjøoljen omsettes tirsdag kveld for 37,83 dollar per fat, opp 10,1 prosent for dagen. Et fat WTI-olje omsettes for 34,62 dollar, opp 11,2 prosent for dagen.
 

Aksjetips

Administrator
Råoljelagrene i USA økte i forrige uke med 7,7 millioner fat, til 451,8 millioner fat, melder TDN Direkt og viser til tall fra EIA. Bensinlagrene falt imidlertid, med 5,0 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator
USAs president Donald Trump meldte i natt at landet nå innfører et innreiseforbud fra de fleste europeiske land i 30 dager for å demme opp for virusspredningen. Det sendte oljeprisen nedover.

Brent-oljen er torsdag morgen ned 4,39 prosent til 34,22 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 3,51 prosent til 32,67 dollar fatet.
 

Aksjetips

Administrator
Ved 22-tiden er Brent-oljen ned 8,77 prosent til 32,65 dollar fatet, mens WTI-oljen for øyeblikket er ned 6,03 prosent til 30,99 dollar fatet.

«Blodbadet i markedet fortsetter ettersom Wall Street har vanskelig for å se hvor lang pandemien vil forstyrre reise, handel og dagliglivet ellers» , sa senior markedsanalytiker, Edward Moya, i OANDA til Reuters.
 

Aksjetips

Administrator
Prisen på nordsjøolje falt også som en stein søndag kveld og omsettes i skrivende stund for 32,3 dollar pr. fat. Det er en nedgang på rundt syv prosent.

Amerikansk råolje (WTI) faller enda kraftigere og er ned nesten åtte prosent til 30,6 dollar pr. fat. I tillegg til finansiell ragnarok preges oljeprisen av konflikten mellom Russland og Saudi-Arabia.
 

Aksjetips

Administrator
Et fat brentolje omsettes nå for 30,88 dollar. WTI-oljen er ned 10,13 prosent til 29,88 dollar. Oslo Børs er ned 8,21 prosent.

Fallet kommer etter at den amerikanske sentralbanken Fed i går kveld igjen kuttet renten og presenterte en krisepakke på 700 milliarder dollar, som følge av coronavirusets utbrudd og påvirkning på økonomien. Japan kuttet også renten tidligere i mandag.
 

Aksjetips

Administrator
For drøyt en uke siden, ble det kjent at OPEC+ med Russland ikke var enige om produksjonskutt for å dempe oljeprisnedgangen etter utbruddet av coronaviruset. Saudi-Arabia svarte med å øke oljeproduksjonen betydelig og flere OPEC-land fulgte etter. Det førte til et historisk oljeprisfall på omtrent 25 prosent.
 

Aksjetips

Administrator
Oljeprisen fikk en ny nedtur på onsdag. Brent-oljen er ned 6,7 prosent handles nå for 26,82 dollar per fat. Det er en betydelig nedgang fra 30,04 dollar som oljeprisen lå på da Oslo Børs stengte tirsdag, ifølge TDN Direkt.
 

Aksjetips

Administrator
Ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene økte med 1,9 millioner fat i forrige uke. Bensinlagrene falt med 6,2 millioner fat mens destillatlagrene falt med 2,9 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator
Torsdag handlet nordsjøoljen Brent ned i 26 dollar fatet, det laveste nivået siden 2003, ifølge tall fra Infront.

Oljeprisen har dumpet ned på dette nivået etter at coronaviruset har senket utsiktene til oljeetterspørselen, samtidig som Russland og Opec er i en priskrig og vil jekke opp produksjonen.
 

Aksjetips

Administrator
Ved 20-tiden er Brent-oljen opp 16,56 prosent til 29,00 dollar fatet, mens WTI-oljen for øyeblikket er opp 26,46 prosent til 25,76 dollar fatet.
 

Aksjetips

Administrator
Nordsjøoljen omsettes fredag kveld for 27,44 dollar per fat, ned 3,6 prosent for dagen. Et fat WTI-olje omsettes for 23,3 dollar, ned 10,1 prosent for dagen.
 

Aksjetips

Administrator
Denne nyhetsartikkelen er fra lørdag, for to dager siden:

I en analyse publisert fredag skriver Rystad Energy at det største tilbudsoverskuddet av olje verden har sett er i ferd med å treffe markedet fra april. Det vil skape en ubalanse på rundt 10 millioner fat pr. dag.

«Den nåværende gjennomsnittlige fyllingsgraden indikert av balansen er ikke bærekraftig. Med den nåværende fyllingshastigheten av oljelagre vil prisene lide samme skjebne som de gjorde i 1998, da Nordsjøoljen falt til all-time low på under 10 dollar fatet», skriver analytiker Paola Rodriguez-Masiu i Rystad Energy.
 
Top