OLJE Oljeprisene

Aksjetips

Administrator
– Selv om oljeprisene på en eller annen måte klarer å sprette tilbake litt mer, er oljen på vei sørover, ettersom etterspørselen etter råolje bare vil bli verre etter hvert som flere land intensiverer nedleggelsen av ikke-essensielle virksomheter, i tillegg til når lagringsplass for råolje går tom, sier Edward Moya, markedsanalytiker i OANDA, til Reuters.

Brentoljen står ved lunsjtider mandag i 25,71 dollar fatet, en nedgang for dagen på 6,33 prosent. Det er det laveste brentolje har kostet siden 2003.
 

Aksjetips

Administrator
Nordsjøoljen omsettes mandag kveld for 27,12 dollar per fat, opp 0,5 prosent for dagen. Et fat WTI-olje omsettes for 23,3 dollar, opp 3,1 prosent for dagen. Til sammenligning ble nordsjøoljen omsatt for 25,90 dollar ved børsslutt i Oslo.
 

Aksjetips

Administrator
Ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene økte med 1,6 millioner fat i forrige uke. Bensinlagrene falt med 1,5 millioner fat mens destillatlagrene falt med 0,7 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator
Ved 20-tiden er Brent-oljen ned 3,58 prosent til 26,41 dollar fatet, mens WTI-oljen for øyeblikket er ned 7,19 prosent til 22,73 dollar fatet.
 

Aksjetips

Administrator
Mandag ble det kjent at Saudi-Arabia planlegger å øke eksporten av råolje i mai til 10,6 millioner fat pr. dag. Bakgrunnen skal være at landet bruker mindre olje i kraftproduksjon og lavere innenlandsk forbruk.

Nordsjøoljen omsettes mandag kveld for 22,66 dollar per fat, ned 12 prosent for dagen. Et fat WTI-olje omsettes for 20,18 dollar, ned 6,2 prosent for dagen.
 

Aksjetips

Administrator
– Vi er nå i en situasjon vi aldri har hatt før i verden. Vi har sett en enorm bortfall av etterspørsel; Kanskje 15 millioner fat - kanskje 20 millioner fat av oljeetterspørsel, sier CEO Jarand Rystad i Rystad Energy til Finansavisen tirsdag ettermiddag, og fortsetter;

– Olje brukes til å bevege mennesker rundt i verden, enten med fly eller bil. Formålet med alle coronakarentenene er å hindre folk i å bevege seg. Altså - hindre de i å bruke olje.
 

Aksjetips

Administrator
Ferske tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene økte med 13,8 millioner fat i forrige uke. Bensinlagrene økte med 7,5 millioner fat mens destillatlagrene falt med 2,2 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator
Saudi-Arabia støtter samarbeid mellom oljeprodusenter for å stabilisere oljemarkedet, men Russlands motstand mot et forslag sist måned om dypere produksjonskutt har skapt markedskaoset, skriver TDN Direkt.
 

Aksjetips

Administrator
Nordsjøoljen Brent, som brukes som referanse for oljehandel globalt, stiger 7,91 prosent til 27,54 dollar fatet. Amerikansk lettolje (WTI) er opp 4,94 prosent til 22,23 dollar fatet.
 

Aksjetips

Administrator
På Twitter skriver USAs president at han akkurat har snakket med Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman, som igjen har snakket med Russlands president Putin - og at han som følge av samtalene forventer og håper at de to oljegigantene kommer til å kutte produksjonen med omtrent 10 millioner fat per dag.
 

Aksjetips

Administrator
Ved 09.15-tiden fredag morgen spretter oljeprisen oppover. Brentoljen er nå opp 3,30 prosent for dagen til 30,72 dollar pr. fat, mens WTI-oljen stiger 1,48 prosent til 25,08 dollar pr. fat.

Tidligere fredag morgen falt brentoljeprisen nesten 5 prosent. Oppgangen kommer etter at Bloomberg og flere medier skriver at Opec+ planlegger et møte 6. april.
 

Aksjetips

Administrator
Debattinnlegg av Henrik Sommerfelt, Head of Norway i CMC Markets.
 
Top