OLJE Oljeprisene

Aksjetips

Administrator

Statistikk fra EIA viser at oljelagrene økte med hele 6,2 millioner fat til 436 millioner fat i uken frem til 27. april, mens det ifølge Direkt Makro, var ventet en økning på mer beskjedne 0,8 millioner fat.

Bensinlagrene økte med 1,2 millioner fat, mot en ventet nedgang på 0,6 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator
Oljegigant struper kriserammede Venezuelas eksport: – Verre enn sanksjonene

Conoco Phillips skaper betydelig trøbbel for Venezuelas oljesektor etter at selskapet tok kontroll over landets oljeverdier i Karibien.

Houston-baserte Conoco Phillips tok før helgen kontroll over Venezuelas oljeterminal på den karibiske øyen Bonaire, og nå meldes det at en domstol på Curaçao har gitt amerikanerne rett til å gjøre beslag også innenfor deres myndighetsområde. Bakgrunnen er manglende oppgjør etter en voldgiftsdom knyttet til nasjonaliseringen av oljeverdier i Venezuela under nå avdøde Hugo Chávez i 2007.
 

Aksjetips

Administrator

Det internasjonale energibyrået (IEA) anslår at oljeproduksjonen i land utenfor Opec vil bli på 60,04 millioner fat per dag i 2018, oppjustert fra det tidligere anslaget på 59,93 millioner fat per dag, skriver TDN Direkt.
 

Aksjetips

Administrator

BP venter i følge konsernsjef Bob Dudley at brent-prisen vil falle til 50-65 dollar per fat, skriver TDN Direkt. Konsernsjefen mener at oljeprisen vil falle som følge av økende amerikansk skiferoljeproduksjon og Opecs kapasitet til øke produksjonen.
 

Aksjetips

Administrator

Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort onsdag viser at de amerikanske råoljelagrene steg 5,8 millioner fat til 438,1 millioner fat i uken frem til 18. mai.

Bensinlagrene steg 1,9 millioner fat til 233,9 millioner fat, mens destillatlagrene gikk tilbake 1,0 millioner fat - til 114,0 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator

Etter å ha blitt notert til 80,49 dollar på det høyeste den 22. mai falt prisen på Brent brått til 74,49 på det laveste 29. mai. Fallet kom i kjølvanneet av rykter om at Russland og Saudi Arabia var klar for å droppe kuttene.

Oljeprisen snudde svakt opp igjen tirsdag og Onsdag er det full fres i oljeprisen igjen. Onsdag kveld er lettoljen opp 1,63 dollar til 68,36 dollar.
 

Aksjetips

Administrator

Nye tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene økte med 2,1 millioner fat til 436,6 millioner fat i forrige uke. Samtidig har det blitt kjent at bensinlagrene økte med 4,6 millioner fat mens destillatlagrene økte med 2,2 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator

Nye tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 5,9 millioner fat til 426,5 millioner fat i forrige uke. Samtidig har det blitt kjent at bensinlagrene økte med 3,3 millioner fat og at destillatlagrene økte med 2,7 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator

Russland og ni andre oljeproduserende land slutter opp om OPECs løfte om å pumpe opp mer olje for å møte økende global etterspørsel og dempe prisveksten.
 

Aksjetips

Administrator

Nye tall fra Det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med ti millioner fat til 416,6 millioner fat i forrige uke. Samtidig har det blitt kjent at bensinlagrene økte med 1,2 millioner fat og at destillatlagrene var uendret.
 

Aksjetips

Administrator

Statistikk fra det amerikanske energidepartementet (DOE) offentliggjort onsdag viser at de amerikanske råoljelagrene falt 12,6 millioner fat til 405,2 millioner fat i uken frem til 6. juli.

Bensinlagrene falt 0,7 millioner fat til 239,0 millioner fat, mens destillatlagrene gikk opp 4,1 millioner fat til 121,7 millioner fat.
 

Aksjetips

Administrator
Oljeprisen falt med over to dollar

Analytikere peker på Iran-sanksjonene, mer olje fra Saudi-Arabia og en stadig eskalerende handelskrig. Oljeprisen falt med over tre dollar mandag ettermiddag. Prisen på et fat nordsjøolje er i kvart over åtte-tiden ned 3,67 prosent for dagen, til en pris på 72,07 dollar.
 

Aksjetips

Administrator
Overraskende økning i de amerikanske oljelagrene - MinE24

Onsdag kom det ferske tall som viser at råoljelagrene steg med 5,8 millioner fat. På forhånd var det ventet et fall på 3,6 millioner fat. Bensinlagrene i USA falt med 3,2 millioner fat, mot ventet trekk på 0,4 millioner fat. Destillatlagrene falt 0,4 millioner fat, mot forventet en økning på 0,8 millioner fat, skriver departementet.
 

Aksjetips

Administrator
Konsulentselskap: Selvkjørende elbiler gjør at oljen når toppen i 2036

Konsulentselskapet Wood Mackenzie tror førerløse, elektriske biler vil være en viktig årsak til at oljeetterspørselen globalt topper seg i 2036.

Dette er tidligere enn det mange store energiselskaper spår, og opererer etter, skriver Financial Times. BP spår for eksempel at dette vil inntreffe i 2040, mens blant annet ExxonMobil tror ikke at fenomenet vil dukke opp før senere – om det i det hele tatt dukker opp, melder Quartz.
 

Aksjetips

Administrator

Nye tall fra det amerikanske energidepartementets statistikkfløy viser at de amerikanske råoljelagrene falt med 6,1 millioner fat til 404,9 millioner fat i forrige uke.
 
Top