Oslo Børs VPS Holding ASA

Aksjetips

Administrator
Oslo Børs VPS Holding ASA (OSLO) består av selskapene Oslo Børs, VPS og Oslo Market Solutions, samt datterselskapene Centevo (VPS) og Fish Pool (Oslo Børs). Konsernet tilbyr og utvikler koordinerte og attraktive markedsplasser for notering og handel i verdipapirer, registrering av eierskap og oppgjør for verdipapirer i Norge, markedsdata og internettløsninger.

Avregistrert etter oppkjøp av Euronext.
 

Euronext, som er en sammenslåing av fem europeiske børser, vil kjøpe Oslo Børs for 6,24 milliarder kroner. – Overraskende, sier børsdirektør Bente Landsnes.

– Euronext mener at Oslo Børs' unike strategiske og konkurransedyktige posisjon, som globalt ledende i sjømatderivater og kompetanse innen oljetjenester og shipping, vil styrke Euronexts posisjon som den ledende markedsinfrastrukturen for finansiering i Europa, skriver børseieren i en pressemelding.
 
– Vi er 97 prosent eid av egenkapitalbevis. Derfor er det svært viktig for oss at markedet for kjøp og salg av disse opprettholdes. Det har vi uttalt til både Finans Norge og Finanstilsynet i forbindelse med budene på Oslo Børs, sier administrerende banksjef Steinar Haugli i Sparebank1 Ringerike Hadeland til E24.
 
Pressemelding fra Oslo Børs:

29.04.2019
Håvard S. Abrahamsen har tiltrådt som ny børsdirektør for Oslo Børs og konsernsjef for Oslo Børs VPS Holding.

Abrahamsen kommer fra stillingen som partner i PwC. Han har vært partner siden 2002 og i perioden 2010-2018 var han adm. direktør for PwC Norge. De siste fem årene har han også vært en del av PwCs globale styre. Før hans tid i PwC var han åtte år på Oslo Børs, senest som Direktør Aksjer.

Håvard er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og høyere revisorstudium fra NHH.

Bente A. Landsnes har vært børsdirektør for Oslo Børs og konsernsjef for Oslo Børs VPS siden januar 2006. Hun ønsket å fratre i henhold til sin ansettelsesavtale.
 
Back
Top