OSEBX Oslo Børs

Aksjetips

Administrator
Oslo Børs ASA ble grunnlagt i 1819 og opererer i dag de eneste regulerte verdipapirmarkedene i Norge.

Oslo Børs har som hovedmål å være den sentrale markedsplassen for notering og omsetning av finansielle instrumenter i det norske markedet. Børsen tilbyr notering og handel i aksjer, egenkapitalbevis, ETP-er, renteprodukter og derivatprodukter på fem ulike markedsplasser; Oslo Børs, Oslo Axess, Merkur Market, Nordic ABM og Oslo Connect.

På denne tråden diskuterer vi norske børsnoterte aksjer og utviklingen på Oslo Børs generelt, og uavhengig av sektor (ikke bare finans). Selskapsspesifikke temaer bør normalt tas på tråden for det respektive selskap.


Børsinformasjon: www.oslobors.no
 

Aksjetips

Administrator
Vi har nettopp lagt bak oss et par turbulente dager på Oslo Børs.

Først med markant fall i går:
Børsfallet i Oslo dempet av Wall Street

Hovedindeksen på Oslo Børs stengte ned 2,27 prosent til 784 poeng tirsdag. Det er den verste børsdagen i Oslo siden 27. juni i 2016, da markedet fortsatt var sjokkert over at flertallet av britene stemte seg ut av EU.


Og så en bra oppgang i dag:
Kraftig Statoil-løft trakk opp Børsen

Beste børsdag på 16 måneder for oljeselskapet etter solid kvartalsrapport. Etter tre røde dager på rad ble onsdagen en etterlengtet opptur for Oslo Børs. Hovedindeksen stengte opp 1,8 prosent til 798 poeng. Etter en start på 797 poeng, falt Børsen noe tilbake, men klatret gradvis mot slutten av børsdagen.
 

Pluto

Medlem
Morgendagen på OSE blir spennende, etter kraftig fall i USA i kveld. Nå kan det legges til at også flere av de store børsene i Europa falt markert i dag, eksempelvis tyske DAX som falt 2,62 prosent.

Og så var det vel en eller annen norsk aksjeanalytiker som uttalte i går, at aksjene i USA har vært kjørt mer opp og vært mer luftig priset enn aksjer på vår side av dammen.

Noe jeg har sett enkelte ganger tidligere de siste 10 årene, etter kraftige nedganger i USA, det er at futtene i USA har en tendens til å bli mørkegrønne i løpet av dagen derpå, (europeisk tid), hvis markedet tror at børsen falt for mye dagen i forveien. Så etter at Europa starter med kraftig fall, har det gang etter gang skjedd at markedet utover dagen henter seg kraftig inn igjen i takt med stigende futter.

Men hva som skjer i morgen, har jeg ingen forutsetninger for å spå. Et fall kan forsterkes eller reverseres utover dagen, det får tiden vise.
 

Aksjetips

Administrator
Økonom: – Tror det blir blodig åpning på Oslo Børs

Ringvirkningene av børsfallet på Wall Street vil merkes i Oslo i morgentimene, tror investeringsøkonom.

– Jeg vet ikke helt hva som har utløst dette nå, men jeg tror fortsatt det er rentespøkelset som skremmer markedet, sier investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet til E24, etter torsdagens kraftige fall på Wall Street.
 

Aksjetips

Administrator

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 1,5 prosent i dag.

«Mange av verdens aksjemarkeder (Oslo Børs intet unntak) er for øyeblikket i korreksjonsmodus. Normalt sett blir mange aksjeeiere skremt til å selge aksjer, selv de av høyeste kvalitet, i slike perioder. Dette gjør at det etter hvert oppstår mange gode kjøp (røverkjøp) for den langsiktige investor. Mao. korreksjoner er, for den langsiktige investor, en fest», skriver Berntsen i morgenrapporten.
 

Aksjetips

Administrator

Tror børsuroen mest av alt skyldes investorer som har veddet på at oppturen skulle vare litt til.

– Så lenge markedet går bra, gir det aktørene en stabil inntekt fra andre investorer som vil sikre seg mot svingninger. Når markedet blir urolig, blir opsjonene innløst og det koster veldig mye penger. Det fører i neste omgang til et massivt nedsalg i aksjer og trekker markedet videre ned, sier Storebrands porteføljeforvalter Hans Thrane Nielsen til DN.
 

Aksjetips

Administrator
Børsen fortsatte oppover utover dagen:

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,92 prosent før den sluttet på 816,73 poeng. Det ble omsatt aksjer for 4,8 milliarder kroner. Det betyr at årets avkastning er tilbake i positivt terreng (+0,28 prosent).
 

Aksjetips

Administrator

Regjeringen legger i dag frem forslag til endringer i verdipapirhandelloven og oppheving av børsloven. Lovforslaget følger opp Verdipapirlovutvalgets utredning om MiFID II og MiFIR, opplyser Finansdepartementet i en melding.
 

Aksjetips

Administrator

Hovedindeksen på Oslo Børs klatret i dag 1,11 prosent før den sluttet på 869,50 poeng. Det er den høyeste sluttnoteringen noensinne. Intradag var indeksen oppe i 869,53 poeng, også dette ny rekord. Det ble omsatt aksjer for 6,4 milliarder kroner.
 

Aksjetips

Administrator

Men veksten ble svakere enn forventet av Norges Bank.

Bruttonasjonalproduktet (BNP) for Fastlands-Norge steg 0,6 prosent fra 4. kvartal i fjor til 1. kvartal i år, viser sesongjusterte tall fra SSBs kvartalsvise nasjonalregnskap.
 

Aksjetips

Administrator

Investorene på Oslo Børs fikk juling tirsdag. hovedindeksen stupte 2,8 prosent til 841,26. Det betyr at børsen har rast 11,3 prosent fra toppnoteringen på 948,48 3. oktober.

Nedturen kom i kjølvannet av mandagens kraftige fall i USA, samt ytterligere fall fra start tirsdag. Det er teknologisektoren som leder an nedover i USA.

Oljeprisen stuper
Oljeprisen ramler videre. Brent-oljen er ned brutale 4,8 prosent til 63,68 dollar fatet, som er rundt 2,5 dollar lavere enn da børsen åpnet. Den amerikanske WTI-oljen stuper 5,7 prosent til 54,03 dollar fatet.
 
Top