SALM SalMar ASA

– Formuesskatt på norsk arbeidende kapital i min verden er at du tar formuesskatt fra selskapet. Undertegnede har ikke noen penger i madrassen til å betale formuesskatt. Det tror jeg ikke folk i Oslo har heller, sier Gustav Witzøe.
 
Witzøe mener at skatten tapper norske selskaper for penger som kunne vært brukt til å bygge næring. Hvis skatten økes kan det i verste fall bli aktuelt å flytte ut av landet, antydet Witzøe overfor VG i forrige uke.

Eier og konsernsjef Ola Braanaas i Firda Seafood støtter sin kollega i oppdrettsbransjen.
 
Nå går investor Øystein Stray Spetalen hardt ut mot kritikken av Witzøe.

– Det er lett for Munthe-Kaas og Thorsheim å kritisere Witzøes uttalelser om formuesskatten, sa Spetalen til Dagens Næringsliv tirsdag.

– Begge utnytter selv hull i skattesystemet som gjør at de begge «sleiper» seg unna millioner i formuesskatt. De to er store i kjeften, men betaler ikke formuesskatt etter de reglene som gjelder for Witzøe, sier Øystein Stray Spetalen om Karl Munthe-Kaas og Andreas Thorsheim.
 
Laksegiganten Salmar vil fremlegge et bud på alle aksjene i Norway Royal Salmon for 270 kroner per aksje, fremkommer det av en børsmelding fredag.
 
Debattinnlegg om formuesskatt:
 
Har du hørt om de slemme kineserne som ødela for norsk lakseindustri? Det finnes en annen historie fra årene da Norge var uvenner med Kina. Den handler om smugling.

(...)

Det er særlig to selskaper som skiller seg ut med stor eksport til Vietnam. Den aller største eksportøren er Salmar.
 
Salmar vil legge inn et frivillig tilbud på å kjøpe alle aksjene i laksekonsernet NTS. Tilbudet verdsetter NTS til 15,1 milliarder kroner.

Budet fra Salmar innebærer at selskapet betaler 24 kroner i kontanter per aksje i NTS, i tillegg til at NTS-aksjonærene vil få 0,143241 Salmar-aksje per NTS-aksje de eier.
 
Med et bud på 15,1 milliarder for NTS ser Salmar ut til å lande sitt største oppkjøp noensinne. Gustav Witzøes laksekjempe blir nest størst i verden, og kan snart passere Mowi som Norges største oppdretter.
 
– To sterke selskaper blir enda sterkere ved å forene kompetanse og kapasitet for økt verdiskaping langs store deler av norskekysten. Selskapet har alle muligheter til å bli den største bidragsyter til arbeidsplasser, eksportinntekter og lys i husene fra Møre og Romsdal til den russiske grensen, og samtidig bidra til at store deler av verden blir forsynt med sunn sjømat fra Norge, sier Gustav Witzøe.
 
Back
Top