SBANK Sbanken ASA

Aksjetips

Administrator
Sbanken ASA (SBANK) er en ren nettbank, som tilbyr et stort utvalg av finansielle produkter og tjenester til enkeltpersoner i Norge innen betalings- og korttjenester, innskuddsbasert sparing, investeringsprodukter, langsiktige og kortsiktige lån. Banken har ingen filialer, og alle produkter og tjenester tilbys direkte på den digitale plattformen, tilgjengelig på en rekke brukerenheter. Per 30. juni 2015 hadde Sbanken 380 248 kunder med en aktiv konto og totale verdier på NOK 64 milliarder.

Hjemmeside: www.sbanken.no/ir/
 

Aksjetips

Administrator
Klart mest omsatt og klart mest opp torsdag var Sbanken, som steg 30,3 prosent til 104,20 kroner. DNB har lagt over 11 milliarder kroner på bordet for Sbanken, som utgjør en premie på nær 30 prosent til Sbankens sluttkurs onsdag.
 

Aksjetips

Administrator
– Etter grundige vurderinger av dette oppkjøpet har vi kommet til at det er grunn for oss til å se nærmere på virkningene i markedet for fondssparing. Der blir DNB og Sbanken, hvis de slår seg sammen, den klart største aktøren, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet til NRK.
 

Aksjetips

Administrator
Debattinnlegg:
 

Aksjetips

Administrator
Reaksjonene var sterke da det ble kjent at statsdominerte DNB ville sluke Sbanken. Konkurransetilsynet har fryktet at oppkjøpet vil kunne svekke konkurransen i markedet for sparing i fond, og torsdag denne uken har tilsynet frist for å enten gi grønt lys eller sende nytt varsel til bankene.
 

Aksjetips

Administrator
Konkurransetilsynet stanser DNBs oppkjøp av Sbanken, ifølge en melding fra Sbanken og DNB tirsdag morgen. Konkurransetilsynet opplyser at de har vurdert forslagene til avhjelpende tiltak, men fremdeles mener de at oppkjøpet vil svekke konkurransen i markedet for sparing i fond.

– Hverken selskapenes svar på tilsynets bekymringer eller DNBs forslag til avhjelpende tiltak har endret Konkurransetilsynets vurdering. Vi mener fortsatt at DNBs kjøp av Sbanken vil føre til svekket konkurranse og dårligere betingelser for bankkunder som ønsker å spare i fond, sier konkurransedirektør i Lars Søgard i pressemeldingen.
 

Aksjetips

Administrator
Redd Sbanken har over 9000 medlemmer på Facebook. Siden det for halvannet år siden ble kjent at DNB ville kjøpe Sbanken har de kjempet for å stoppe salget. I ettermiddag skal gruppa møtes utenfor DNBs lokaler.

– Det blir en liten feiring, ja. Dette viser at det hjelper å stå opp når storkapitalen skal overta noe vi er glade i, sier inititivtaker til gruppa Christian Jahr.
 

Aksjetips

Administrator
Kommentar:
Tilsynet mener kjøpet vil være så skadelig for konkurransen i markedet for sparing i fond, at de må forby kjøpet. DNB er allerede den største aktøren i markedet for sparing i fond, og kjøpet av Sbanken ville ført til at DNB fikk en enda sterkere posisjon, peker tilsynet på.
 

Aksjetips

Administrator
Sbanken-sjef Øyvind Thomassen eier selv 100.000 aksjer i Sbanken. Ved et salg til DNB står dermed banktoppen overfor å kunne innkassere nær 10,9 millioner kroner, inkludert utbyttet fra Sbanken.
 
Top