TEL Telenor ASA

Aksjetips

Administrator
Børsmelding:

26.01.2018 14:11
Telenor har mottatt interesse for sin mobilvirksomhet i Sentral- og Øst-Europa

Telenor har mottatt uoppfordret interesse for sin virksomhet i Sentral- og Øst-Europa, bestående av mobilvirksomheten i Ungarn, Bulgaria, Montenegro og Serbia.

Telenor har, med mål om å skape verdi for sine aksjonærer, igangsatt en prosess for å evaluere den mottatte interessen. Telenor venter å konkludere prosessen i første kvartal 2018. Vurderingene vil ikke påvirke Telenors drift, kunder eller ansatte.

Telenors datterselskaper i Sentral- og Øst-Europa har sterke markedsposisjoner og leverer solide finansielle resultater. I 2017 bidro disse selskapene til rundt 9 % av Telenors omsetning og rundt 8 % av EBITDA før andre poster.

Telenor kommer ikke til å gi noen ytterligere kommentarer knyttet til vurderingene inntil prosessen er avsluttet.
 

Aksjetips

Administrator
Litt skuffende fra Telenor - hegnar.no

Telenor gjorde det bedre på driften og hadde ellers resultater på linje med fjoråret, men innfridde ikke helt analytikernes forventninger i 4. kvartal.

Telenor melder om et resultat etter skatt på 2.906 millioner kroner i 4. kvartal 2017, mot 2.911 millioner kroner i samme periode året før.

Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 3.427 millioner kroner.
 

Aksjetips

Administrator
Børsmelding:

14.05.2018, 15:44:29
Telenor fullfører salg av India-virksomheten

Telenor ASA kunngjorde 23. februar 2017 at det var inngått en avtale med Bharti Airtel Limited (Airtel) om at Airtel tar over Telenor India. Etter å ha mottatt regulatoriske godkjennelser ble transaksjonen i dag gjennomført.

Airtel og Telenor India fusjonerer og Airtel tar over Telenor India. Avtalen innebærer at Airtel også tar over fremtidige frekvensavbetalinger og andre operasjonelle kontrakter, inkludert kontrakter for tårnleie.

Som tidligere kommunisert, vil Telenor fremdeles være eksponert mot krav fra det indiske telekomdepartementet relatert til perioden Telenor har eid virksomheten.

Telenor India har i Telenor-konsernets finansielle rapportering blitt behandlet som aktiva holdt for salg og avviklet virksomhet fra og med første kvartal 2017.
 

Aksjetips

Administrator
Telenor skuffer i andre kvartal: Omsetningen og driftsresultatet falt

Telenor mistet både omsetning og fikk et lavere driftsresultat i andre kvartal, men telegiganten fortsetter å kapre kunder.

Telenor slapp tirsdag tall som viser et fall i omsetningen fra 28,33 til 27,50 milliarder kroner i andre kvartal mot samme periode i fjor. Brutto driftsresultat (EBITDA) falt fra 11,92 til 10,96 milliarder, mens resultat etter skatt faktisk forbedret seg fra 634 millioner til 3,52 milliarder kroner.
 
Top