Tesla, Inc.

Tesla lanserte denne uken Tesla lastebil, selskapets første kjøretøy som sikter seg inn mot det kommersielle lastebilmarkedet.

Teslas fartsmonster har 800 kilometer rekkevidde

Lanserte lastebil som går fra null til hundre på fem sekunder.

Lastebilen har til nå gått under navnet Tesla Semi. Dette er en lastebil for det amerikanske markedet, en såkalt klasse 8-lastebil.

– Vi vil ha et kjøretøy som aksellererer som ingenting annet, sa Musk, og presenterte en null til hundre-tid på fem sekunder.

Høyeste vekt er 32,2 tonn, og fullastet er null til hundre-tiden 20 sekunder.


Analytikere: Tesla-lastebil kan bidra til lavere oljepris – på sikt

Teslas nye lastebil spås en vanskelig start, men kan på sikt bidra til å sende oljeprisen nedover, mener oljeanalytikere.
 
Hedgefondforvalter spår Tesla-kollaps innen fire måneder

Hedgefondforvalteren John Thompson i Vilas Capital Management går så langt som å spå Teslas konkurs innen fire måneder, dersom ikke Musk «drar en kanin opp av hatten».

– Selskaper må på et tidspunkt bli lønnsomme, og jeg ser ikke at det skjer her. De har et av de verste regnskapene jeg noensinne har sett, og mellom den gode historien og finansene vil finansene vinne i dette tilfellet, sier Thompson til Marketwatch.
 
Tesla sparker tusenvis

Elbilprodusenten Tesla sparker ni prosent av de ansatte. Elon Musk sier avgjørelsen var tung å ta, men nødvendig for å bli lønnsomme.

– Vi jobber for tiden med en omfattende restrukturering av selskapet. Tesla har vokst raskt over de siste årene, noe som har gjort at noen arbeidsoppgaver blir gjort dobbelt, og som igjen er vanskelig å forsvare i dag, skriver Tesla-topp Elon Musk i et brev til sine ansatte som CNBC har fått tilgang til.
 
Tesla dårligere enn ventet på bunn - hegnar.no

Tesla la frem svakere resultater enn ventet for 2. kvartal, men innfridde på topplinjen. Tesla tapte 717,5 millioner dollar i 2. kvartal 2018 på driftsinntekter på 4 milliarder dollar. I samme kvartal i fjor var underskuddet på 336,4 millioner dollar på driftsinntekter på 2,79 milliarder dollar.
 
Back
Top