Tesla, Inc.

Amerikanske myndigheter saksøker Elon Musk - hegnar.no

Tesla-sjef Elon Musk har blitt saksøkt for bedrageri av det amerikanske finanstilsynet (SEC), viser rettsdokumenter innsendt torsdag, melder CNBC.
Bakgrunnen for søksmålet er Twitter-meldingen som Musk sendte ut i august, hvor han sa at han vurderte å ta Tesla av børs til kurs 420 dollar, og at han hadde sikret finansiering.
 
Etter at Tesla i helgen splittet aksjen, og en gammel aksje ble til fem ny, varsler selskapet nå at det vil hente inntil 5 milliarder dollar, tilsvarende knappe 44 milliarder kroner til dagens dollarkurs.
 
I 2016 overbeviste Elon Musk resten av styret i Tesla om å kjøpe solenergiselskapet SolarCity for 2,5 milliarder dollar – tilsvarende 21,8 milliarder kroner, melder Marketwatch. Den gang kalte han oppkjøpet for en «no brainer» og lovet profitt. Den profitten har SolarCity til gode å produsere.

Hvordan kunne Musk være så sikker på at SolarCity ville være et godt kjøp? Han var styreleder og hovedaksjonær i selskapet.
 
Tesla-topp Elon Musk måtte mandag forsvare et oppkjøp Tesla gjorde tilbake i 2016. Det viser seg nemlig at Musk selv var både styreleder og hovedaksjonær i selskapet som ble kjøpt opp, og med det også både kjøper og selger.
 
Tesla Norways ferske årsregnskap viser at selskapet solgte biler for 6,1 milliarder kroner i 2020. Til sammenligning solgte selskapet el-biler for 11,34 milliarder kroner året før.
 
Forrige uke kunngjorde utleieselskapet Hertz at det ville kjøpe 100.000 biler fra Tesla. Noe som bidro til at Tesla-aksjen steg kraftig samme kveld.

Men tirsdag formiddag får Tesla-aksjen seg en knekk. Nedgangen kommer etter at Tesla-sjef Elon Musk i natt understreket at Hertz fremdeles ikke har signert noen avtale med Tesla, i et svar til en Twitter-konto som takket han for oppturen i det siste.
 
Etter et markant fall på mer enn fire prosent mandag, fortsatte Tesla-aksjen nedover fra start tirsdag. Utover dagen surnet det skikkelig til for elbilprodusenten.

Ved børsdagens slutt hadde aksjen falt hele 12 prosent. Det er det verste børsfallet for det amerikanske selskapet siden september i fjor.
 
Back
Top