USA USA-tråden

Aksjetips

Administrator
#21
Trump lover «rettferdige» tollsatser

President Donald Trump bekrefter at USA vil innføre 10 til 25 prosents importtoll på aluminium og stål, men Australia, Mexico og Canada kan bli spart.

– Vi kommer til å være veldig rettferdig, vi kommer til å bli veldig fleksible, sa Trump i et møte med sin regjering torsdag.
 

Aksjetips

Administrator
#22
Økonomiprofessor skal ha pressa på for nye amerikanske tollmurar

Det er økonomiprofessor og handelsrådgjevar Peter Navarro som skal ha pressa på for å få Trump til å heve tollmurane på stål og aluminium.

Navarro kom inn i Trump-kretsen etter at Trumps svigerson, Jared Kushner, las ei bok økonomiprofessoren hadde skrive, hevdar Washington Post. Boka hadde tittelen «Death by China».

Navarro har skrive fleire kritiske bøker om den asiatiske stormakta. Og han meiner som Trump at USA blir utnytta av Kina, og at ein må sette amerikanske økonomiske interesser først.
 

Aksjetips

Administrator
#24
Kommentar fra Eric Bruce, sjefsanalytiker i Nordea Markets:

Kommentar: Ingen vil tjene på en handelskrig

Utdrag:
Alle taper dersom en handelskrig bryter ut mellom USA og Kina.

Trump har utløst frykt for en handelskrig. De forslagene til tollendringer Trump har foreslått burde i seg selv ikke skremme noen. Frykten er at Kina og andre land skal svare. USA kan svare på Kinas svar og så svarer Kina og så videre.
 

Aksjetips

Administrator
#26
Trump: WTO er urettferdig mot USA - hegnar.no

USAs president Donald Trump mener Verdens handelsorganisasjon (WTO) behandler amerikanerne urettferdig og gir Kina urettmessige fordeler.

– Kina, som er en økonomisk stormakt, regnes som et utviklingsland av WTO. De får derfor fantastiske fordeler, spesielt overfor USA. Er det noen som syns dette er rettferdig. Vi var dårlig representert. WTO er urettferdig overfor USA, skriver Trump på Twitter.
 

Aksjetips

Administrator
#30
USAs økonomi vokste over 4 prosent i andre kvartal

Under valgkampen i 2016 lovte Trump å sørge for at USAs økonomi skulle vokse fire prosent årlig hvis han ble president. Dette løftet ble til dels innfridd fredag, men er ikke ventet å vare.

USAs økonomi vokste 4,1 prosent i andre kvartal – den raskeste takten siden 2014. Det viser ferske tall for landets brutto nasjonalprodukt fredag.
 

Aksjetips

Administrator
#31
Blodrødt på Wall Street - Fryktindeksen steg over 40 prosent

Teknologiaksjene falt dramatisk tilbake og dro med seg markedet til det største fallet siden februar.

Pilen pekte dramatisk ned for markedene i USA tirsdag. Investorene virker å ha det travelt med å selge unna og flere gigantselskaper falt oppsiktsvekkende mye. Dow Jones falt 3,15 prosent, S&P 500 endte ned 3,29 prosent og Nasdaq Composite opplevde et fall på oppsiktsvekkende 4,08 prosent.
 
Top