USA USA-tråden

Aksjetips

Administrator
Trump lover «rettferdige» tollsatser

President Donald Trump bekrefter at USA vil innføre 10 til 25 prosents importtoll på aluminium og stål, men Australia, Mexico og Canada kan bli spart.

– Vi kommer til å være veldig rettferdig, vi kommer til å bli veldig fleksible, sa Trump i et møte med sin regjering torsdag.
 

Aksjetips

Administrator
Økonomiprofessor skal ha pressa på for nye amerikanske tollmurar

Det er økonomiprofessor og handelsrådgjevar Peter Navarro som skal ha pressa på for å få Trump til å heve tollmurane på stål og aluminium.

Navarro kom inn i Trump-kretsen etter at Trumps svigerson, Jared Kushner, las ei bok økonomiprofessoren hadde skrive, hevdar Washington Post. Boka hadde tittelen «Death by China».

Navarro har skrive fleire kritiske bøker om den asiatiske stormakta. Og han meiner som Trump at USA blir utnytta av Kina, og at ein må sette amerikanske økonomiske interesser først.
 

Aksjetips

Administrator
Kommentar fra Eric Bruce, sjefsanalytiker i Nordea Markets:

Kommentar: Ingen vil tjene på en handelskrig

Utdrag:
Alle taper dersom en handelskrig bryter ut mellom USA og Kina.

Trump har utløst frykt for en handelskrig. De forslagene til tollendringer Trump har foreslått burde i seg selv ikke skremme noen. Frykten er at Kina og andre land skal svare. USA kan svare på Kinas svar og så svarer Kina og så videre.
 

Aksjetips

Administrator

USAs president Donald Trump mener Verdens handelsorganisasjon (WTO) behandler amerikanerne urettferdig og gir Kina urettmessige fordeler.

– Kina, som er en økonomisk stormakt, regnes som et utviklingsland av WTO. De får derfor fantastiske fordeler, spesielt overfor USA. Er det noen som syns dette er rettferdig. Vi var dårlig representert. WTO er urettferdig overfor USA, skriver Trump på Twitter.
 

Aksjetips

Administrator

Nord-Korea truer med å avlyse det kommende toppmøtet mellom Kim Jong-un og Donald Trump, melder det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Grunnen skal være misnøye med USA og Sør-Koreas årlige felles militærøvelse Max Thunder. Ifølge Yonhap har Nord-Korea også avlyst onsdagens samtaler med Sør-Korea.
 

Aksjetips

Administrator
USAs økonomi vokste over 4 prosent i andre kvartal

Under valgkampen i 2016 lovte Trump å sørge for at USAs økonomi skulle vokse fire prosent årlig hvis han ble president. Dette løftet ble til dels innfridd fredag, men er ikke ventet å vare.

USAs økonomi vokste 4,1 prosent i andre kvartal – den raskeste takten siden 2014. Det viser ferske tall for landets brutto nasjonalprodukt fredag.
 

Aksjetips

Administrator

Teknologiaksjene falt dramatisk tilbake og dro med seg markedet til det største fallet siden februar.

Pilen pekte dramatisk ned for markedene i USA tirsdag. Investorene virker å ha det travelt med å selge unna og flere gigantselskaper falt oppsiktsvekkende mye. Dow Jones falt 3,15 prosent, S&P 500 endte ned 3,29 prosent og Nasdaq Composite opplevde et fall på oppsiktsvekkende 4,08 prosent.
 

Aksjetips

Administrator

Det var bredt fall på Wall Street fredag. Det skjer etter at president Trump natt til fredag sa at USA ville innføre toll på varer fra Mexico, med mindre den ulovlige innvandringen fra Mexico til USA stanser. Dette økte handelsspenningene, og kommer i tillegg til den eskalerende handelskonflikten mellom USA og Kina.
 

Aksjetips

Administrator

De toneangivende indeksene på Wall Street gjorde et lite svalestup mandag. Dow Jones falt 2,90 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 2,98 og 3,47 prosent.

Bare 19 ganger det siste tiåret har S&P 500 falt mer en tre prosenet på en dag. Etter en sterk avslutning unngikk den brede indeksen et nytt tre prosent fall.
 

Aksjetips

Administrator

Det endte med pen oppgang på Wall Street tirsdag. Det skjedde etter at Wall Street i går hadde sin dårligste dag så langt i 2019, med fall på rundt tre prosent for de toneangivende indeksene.
 

Aksjetips

Administrator

Fem minutter etter at handelen tok til på New York-børsen har Nasdaq-indeksen falt 1,61 prosent og står i 7.887,58 poeng, mens Dow Jones står i 25.896,45 poeng etter en nedgang på 1,46 prosent.
 

Aksjetips

Administrator

Pilene pekte ned for de toneangivende indeksene på Wall Street søndag. Dow Jones falt 3,05 prosent, og S&P 500 og teknologitunge Nasdaq Composite endte dagen ned henholdsvis 2,93 og 3,02 prosent.

Utviklingen kom i kjølvannet av at en resesjonsindikator ble trigget og en rekke negative nøkkeltall fra Eurosonen og Kina.
 

Aksjetips

Administrator
Dow Jones falt 3,56 prosent til 27.961,1 og er med det ned to prosent i år. S&P 500 endte ned 3,35 prosent til 3.225,9.Det vil si at indeksen har falt 0,2 prosent hittil i år. Teknologitunge Nasdaq Composite stupte 3,71 prosent til 9.221,3. Indeksen har dermed steget 2,8 prosent siden nyttår.
 

Aksjetips

Administrator
Det ble nok et kraftig fall på Wall Street tirsdag. Etter å ha åpnet pent opp, snudde markedet kraftig ned utover dagen. Dow Jones har nå falt til sammen 6,5 prosent på to dager.
 
Top