VALUTA Valuta

Aksjetips

Administrator
På denne tråden diskuterer vi offisielle valutaer og kursutvikling generelt. Selskapsspesifikke temaer for børsnoterte selskaper bør tas på tråden for det respektive selskap. Diskusjon om kryptovalutaer og andre uoffisielle valutaer tillates ikke på denne tråden. Kryptovalutaer kan diskuteres under forum Dagens tema.

VALUTAa
 
Krone-stup til historisk svake nivåer - hegnar.no

Den svenske banken SEBs norske strategiteam er ifølge avisen overrasket over det svake nivået på kronen. De har ferdigstilt sine utsikter for 2018, og venter at veksten i norsk økonomi skal ta seg betydelig opp.

- Det faktum at økonomien er betydelig sterkere, tilsier at man burde prise inn en sterkere krone, sier sjefstrateg Erica Blomgren til DN.
 
Nå går norskekronen - hegnar.no

Kronen går sterkt på nyåret. Den norske kronen opplever en sterk ettermiddag. Den styrker seg på bred basis. Dollaren står nå i 8,11 kroner, etter å ha vært oppe i 8,20 tidligere på dagen. I løpet av dagen har dollaren blitt én prosent billigere. På det dyreste i fjor var kursen 8,72 kroner.
 
- Nå gjelder det å holde kjeft - hegnar.no

SR-Bank frykter kronekursen kan gjøre et realt byks dersom utenlandske investorer får høre om den rekordhøye optimisme blant bedriftene på Sør-Vestlandet.

Sjeføkonom Kyrre M. Knudsen i SR Bank har presenterer tidenes mest positive konjunkturrapport for oljebeltet fra Agder til Hordaland, ifølge DN.
 
Nordea Markets: Derfor skal rentebanen jekkes opp - hegnar.no

Økonomene i Nordea Markets venter at Norges Bank hever rentebanen i sin neste pengepolitiske rapport i mars.

- Arbeidsmarkedet har strammet seg til raskere enn ventet. En svakere krone og høyere renter ute argumenterer også for en tidligere renteøkning hvis Norges Bank skulle ha laget en ny renteprognose i dag, til tross for svak inflasjon, skriver sjefanalytiker Erik Bruce i en oppdatering.
 
Senker inflasjonsmålet til Norges Bank

I en ny forskrift for pengepolitikken endres det norske inflasjonsmålet til 2,0 prosent. Dette er en nedjustering fra tidligere 2,5 prosent.

I tillegg fastslås det at inflasjonsstyringen skal være fremoverskuende og fleksibel, for å støtte opp under høy og stabil produksjon og sysselsetting, samt motvirke oppbyggingen av finansielle ubalanser.
 
Økonomer om BNP-tall: – Øker sannsynligheten for renteheving

Bedre vekst enn ventet i norsk økonomi kan gjøre det enklere for Norges Bank å heve renten som planlagt i høst, tror økonomer i Nordea, DNB og Handelsbanken.

Veksten i fastlandsøkonomien var på 0,6 prosent i første kvartal, ifølge Statistisk sentralbyrå.På forhånd hadde et snitt av analytikerne ventet en vekst på 0,5 prosent.

– Dette er overraskende bra tall, og det gir et bilde av en norsk økonomi med jevn sterk vekst, sier Erik Bruce, sjefanalytiker i Nordea Markets, til E24.
 
Norges Bank besluttet i dag å heve styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,0 prosent. Dette var helt i tråd med forventningene. Kronen styrket seg umiddelbart og gikk fra gårsdagens 9,7 kroner mot euro til 9,59 kroner.
 
Norges Bank vurderer støttekjøp av norske kroner, se pressemelding fra Norges Bank:

Ekstraordinære forhold i markedet for norske kroner

De siste dagene har det vært ekstraordinære forhold i markedet for norske kroner, og endringene i kronekursen har vært historisk store.
På bakgrunn av dette vurderer Norges Bank løpende om det er behov for at Norges Bank skal intervenere i markedet ved kjøp av norske kroner.

PUBLISERT 19. mars 2020 10:30
 
Norges Bank var raskt ute i formiddag å uttalte at man var klare for å intervenere i markedet ved kjøp av norske kroner, for å styrke kronekursen. Sammen med et oljeprishopp har beskjeden ført med seg et kraftig comeback for kronekursen som nå har styrket seg én krone mot euroen.

Torsdag kveld koster én euro 12,02 kroner, noe som er 1,12 kroner lavere enn på dagens høyeste nivå. Det er verdt å nevne at kronekursen historisk sett fortsatt er rekordsvak.
 
Back
Top